17.2 C
De Bilt

Bram Tankink en Beleef Kerkrade lanceren Koersen in Kerkrade!

Kerkrade Tijdens een ontmoeting tussen wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing) en voormalig profwielrenner Bram Tankink zijn beiden in gesprek geraakt over het wielrennen en met name het NK dat in 2012 en 2013 in Kerkrade verreden werd, waaraan Tankink deelnam. Bram Tankink gaf hierbij aan dat hij heel graag in Kerkrade en omgeving fietst, omdat dit zo mooi en uitdagend is. Wethouder Weijers is hierop aangehaakt en heeft Bram bereid gevonden om als ambassadeur voor Kerkrade een aantal van zijn favoriete routes uit te werken en te delen met fiets minnend Nederland en de Euregio.

Routes

Op dit moment zijn drie prachtige routes uitgewerkt, waarbij uiteraard ook gedacht is aan voldoende rustpunten en de inwendige mens. Twee routes over de weg (De Ronde van Kerkrade & Kerkrade met een vleugje Heuvelland) en een gravelroute (Mijnstreken Klassieker). In de loop van het jaar zullen hier nog een heel aantal routes bijkomen, met uiteraard ook mountainbike-routes (waaronder Bram’s Mooiste!).

Visie Vrijetijdseconomie

De Kerkraadse plannen sluiten naadloos aan op de onlangs vastgestelde Visie Vrijetijdseconomie Zuid-Limburg. Hierin staan allerlei plannen om Zuid-Limburg op een duurzame manier bereikbaar en leefbaar te houden, zodat het er veilig recreëren, wonen en werken is. Eén van de speerpunten is om de druk van het Heuvelland af te halen en meer spreiding aan te brengen in de toeristisch-recreatieve activiteiten binnen Zuid-Limburg. “Bram Tankink inzetten als ambassadeur en door hem bijzondere fietsroutes laten ontwikkelen zagen wij als een uitgelezen kans om meer fietstoeristen Kerkrade te laten beleven,” aldus wethouder Weijers.

Bram Tankink
Wethouder Tim Weijers overhandigt Bram Tankink een Beleef Kerkrade wielershirt. Foto: gemeente Kerkrade

Koersen in Kerkrade by Bram Tankink

De routes worden gepresenteerd onder de naam Koersen in Kerkrade by Bram Tankink en zijn terug te vinden op de website van Beleef Kerkrade via www.beleefkerkrade.nl/eropuit/koersen-in-kerkrade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio