13.3 C
De Bilt

Buitenpodium Zwevende Hemel in Heerlen klaar voor muzikale optredens

Het podium boven de Smulbar op de Bongerd in Heerlen is bijna klaar en dat wordt nog dit jaar feestelijk gevierd. Op vrijdag 30 december is de officiële muzikale opening met uiteenlopende optredens van regionale artiesten. Tussen 11.00 en 19.00 uur treden onder meer het Koninklijk Heerlens mannenkoor St. Pancratius, Hey Angie, Damien van Elburg en Gordon Smith op. De werknaam van het podium was jarenlang Worstenhemel, maar die naam heeft de finish niet gehaald. Het podium gaat de Zwevende Hemel heten.

Als in de hemel

Het buitenpodium is naar een idee van kunstenaar Michel Huisman. Om de Smulbar van Wim Frijns bouwde hij een stalen constructie. Momenteel is hij bezig met de laatste klusjes en binnenkort wordt de naam Zwevende Hemel aangebracht. Huisman licht toe: “De constructie lijkt iets te zweven en bovenop waan je je dichter bij de hemel.” Voor de nieuwe naam is gekozen, omdat de werknaam Worstenhemel niet bij iedereen in de smaak valt.

Vrolijkere stad

Wethouder centrumontwikkeling Jordy Clemens is vooral heel blij dat het podium bijna klaar is. “Het is fijn dat muzikanten, dichters, en iedereen die iets wil voordragen op deze plek zijn of haar stem kan laten horen. En dat de bezoekers van onze stad daar dan van kunnen genieten. Dat maakt onze stad weer een stukje vrolijker.” Op 30 december is iedereen welkom en is de toegang gratis. Het complete programma is te vinden op www.heerlen.nl/zwevendehemel.

Podium onderdeel van ‘Samen maken we het centrum’

Dit project is onderdeel van de complete aanpak van Heerlen-Centrum, beschreven in het ambitiedocument Samen maken we het Centrum 2022. De gemeente werkt hierbij samen met partners Ministerie BZK, Provincie Limburg, IBA Parkstad en Stadsregio Parkstad.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio