Cruyff ‘Schoolpleinen 14’ in Heerlen

Cruyff
Fotograaf: Luc Lodder

Heerlen – Donderdag 28 september, om 13.00 uur, is de opening van een van de vijf nieuwe ‘Schoolpleinen 14’ op basisschool De Griffel aan de Heldenvierlaan in Heerlen. Schoolplein 14 is een project van de Johan Cruyff Foundation om schoolpleinen zo in te richten dat zij kinderen uitdagen tot spel en sport. Dit gebeurt met speciale tegels, met kleurvakken en lijnen. Scholen en kinderen worden nauw betrokken bij de inrichting van het plein.

Wethouder Jordy Clemens zal het Schoolplein 14 op basisschool de Griffel om 13.00 uur openen. Hier is onder meer een renbaan gemaakt die door de kinderen onmiddellijk daarna wordt ‘ingewijd’. Ook basisschool De Vlieger, basisschool de Ganzerik, (V)SO ZMLK Catharina-school en basisschool de Wegwijzer krijgen een Schoolplein 14.

Opening van een van de vijf nieuwe ‘Schoolpleinen 14’ op basisschool De Griffel aan de Heldenvierlaan in Heerlen. Schoolplein 14 is een project van de Johan Cruyff Foundation om schoolpleinen zo in te richten dat zij kinderen uitdagen tot spel en sport. Dit gebeurt met speciale tegels, met kleurvakken en lijnen. Scholen en kinderen worden nauw betrokken bij de inrichting van het plein.

 

JOGG

Met een gezonde leefstijl van kinderen voor ogen, hebben wij als JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht)-gemeente een aanvraag gedaan bij de Provincie Limburg voor subsidie voor de aanleg van 5 x een Schoolplein 14 van de Johan Cruyff Foundation. Sporten en spelen zijn belangrijke pijlers van JOGG-Heerlen. Zowel de Johan Cruyff Foundation, de Provincie Limburg en JOGG hebben de aanleg van de vijf nieuwe speelplekken in Heerlen, financieel mogelijk gemaakt.

 

Uitdagen

Leerlingen van de scholen hebben zelf kunnen kiezen welke coatings (lijnen en kleurvakken) op hun schoolplein worden aangebracht.  Hierdoor voelen zij zich mede verantwoordelijk en betrokken bij het vernieuwde schoolplein. Door de kleurvlakken en lijnen op de tegels stimuleert Schoolplein 14 kinderen tot beweging en creativiteit om zelf spelletjes te bedenken.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam