23.7 C
De Bilt

De Euregioparade komt naar Kerkrade: een dag vol muziek, verbroedering en traditie!

Op zondag 30 juni 2024 vindt de negende editie van de Euregioparade plaats in Kerkrade. Zo’n 40 muziekverenigingen treden op. Het hoogtepunt van dit grote muziekevent is de Streetparade door het centrum van de muziekstad.

Mis en vlaggenparade

Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat kan het publiek genieten van uiteenlopende muziekgroepen en genres. Deelnemers bestaan uit drumbands, ritmische en melodische slagwerkensembles, fluiterkorpsen, majorette/twirlgroepen, harmonieën, fanfares, brassbands, accordeonorkesten en schutterijen. Om 11.00 uur start het evenement met een heilige mis, opgeluisterd door Jeugdorkest K.H. Peer. Daarna is er een vlaggenparade voor het Raadhuis. Om 13.15 uur starten de podiumoptredens op diverse plekken in het centrum.

Streetparade en slotconcert

De Streetparade vertrekt om 14.00 uur vanaf het Rodaplein. Via de Verdipassage, Niersprinkstraat, Poststraat, Hoofdstraat, Markt, Eindstraat, Engerweg, Kapellaan komt de stoet uit op de Markt waar een show wordt opgevoerd. Na de Streetparade vervolgen vanaf 16.00 uur de podiumoptredens in het centrum.

Om 19.00 uur is het slotconcert voor het Raadhuis door Harmonie St. Laurentius uit Bemelen. In totaal doen er maar liefst 2000 muzikanten mee aan het evenement. Het volledige programma met alle deelnemers is te vinden op www.l-b-t.nl.

Gratis toegang

De Euregioparade is inmiddels met acht edities een traditie geworden. Het doel achter het evenement is het bij elkaar brengen van de Euregionale muziekculturen, het uitwisselen van ervaringen, de verbroedering van muziekverenigingen en vooral het brengen van muziek naar het grote publiek. Het belooft een fantastische dag te worden in het centrum van Kerkrade, waar het ook nog eens koopzondag is. Het hele event is gratis toegankelijk.

Over de Euregioparade

De Euregioparade wordt sinds 2006 elke twee jaar georganiseerd door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en de Vlaamse Amateur Muziekorganisatie (VLAMO). Afwisselend wordt de Euregioparade in Nederlands Limburg en Belgisch Limburg gehouden. De eerste editie in 2006 was in Maastricht. De laatste editie vond in 2022 in Hasselt in België plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio