11.9 C
De Bilt

eenzame ouderen lunchen ‘op sjiek’ in Château Neercanne

Maastricht – Deze zonovergoten middag genieten vijftig eenzame ouderen van een feestelijke 4-gangen lunch op Château Neercanne. Voor velen is dit het eerste uitje sinds corona.

Het gaat om een initiatief van Sarah Veenhof. Nadat ze in samenwerking met Maastricht Marketing de Haw Pin posters ontwikkelde, kwam ze op het idee om met het geld die de Haw Pin merchandise opleverde, eenzame ouderen een gastronomische beleving te laten bezorgen. Sarah vertelt: “De posters sloegen zo goed aan dat ik er een stichting voor moest optuigen. Maar liefst € 4.500 haalde ik ermee op. Daarvan kan ik nu via Stichting Met Je Hart de senioren een feestelijke middag verzorgen. Gelukkig hebben we weer de mogelijkheid om voorzichtig de horeca en artiesten in te zetten. Daar moeten we met z’n allen toch gewoon heel bewust van genieten? Fantastisch om te zien dat dit ook zo veel los maakt bij de ouderen!” 

Mevrouw Voorts (91 jaar) geniet met volle teugen van haar 4-gangenlunch en al het vertier bij Château Neercanne.

Eenzame ouderen

Mevrouw Lieske Voorts vertelt: “Ik kan hier zo enorm van genieten. Normaal ga ik jeu-de-boulen, kaarten en meer maar nu gaan dit soort activiteiten niet meer door. Dat maakt velen van ons eenzaam. Toch blijf ik positief en ik eet gezond. Zo hoop ik dan ook zo lang mogelijk te genieten van het leven”. Limburgse volkszanger Frans Theunisz en jong talent Charlotte Fisser maken het feest compleet. Met de warme woorden “laten we voor elkaar blijven zorgen” eindigt burgemeester Annemarie Penn-te Strake het feest dat nog een eeuwigheid zou mogen blijven duren volgens de genodigden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio