8.8 C
De Bilt

Eerste Murals project Limburg breed

Maastricht – Bloggende onderneemsters Ellis Visser en Fleur Lemaire starten een nieuw project: ‘Limburg Murals’, waarbij Limburgse tradities centraal staan. Een subsidie vanuit de Provincie Limburg biedt hun de kans om driedimensionale muurschilderingen te realiseren in verschillende, Limburgse, steden. Lokale kunstenaars gaan de murals aanbrengen.

Ellis en Fleur zijn bewezen ambassadrices van de provincie. Met hun blog op liefsuitlimburg.nl delen zij al bijna drie jaar de leukste tips voor leeftijdsgenoten. Daar komt nu een nieuw branding project bij.

Murals in Limburg

Ellis: “We krijgen veel leuke reacties op onze blog. Toen deze kans zich voordeed zijn we direct gestart met de uitwerking van het plan. We hadden niet verwacht dat we goedkeuring vanuit de Provincie zouden krijgen. Sterker nog, dat we als eerste zouden eindigen van de 52 inzendingen. Er is dus vertrouwen in het project en de lat ligt hoog. We zijn natuurlijk heel blij en trots.”

Het doel van Limburg Murals is om meer mensen, op een leuke manier, bekend te maken met de Limburgse tradities. Bezoekers van het gebied kunnen onderdeel worden van de schilderingen.

Samenwerken met lokale kunstenaars

“We gaan samenwerkingen aan met lokale kunstenaars en verschillende Limburgse gemeentes. Zodra de muurschilderingen af zijn, koppelen we ze aan een website waar meer informatie te lezen is over de individuele tradities. Daarnaast gaan we verwijzen naar andere leuke plekken in de regio én linken we bestaande murals. Ondernemers in de regio gaan hier dus van meegenieten”, aldus Fleur.

De dames gaan de komende maanden hard aan het werk en laten snel weer van zich horen. Via Liefs uit Limburg geven zij alvast wat tipjes van de sluier.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio