6.8 C
De Bilt

Gemeente Eijsden-Margraten start uitvoering werk en inkomen in eigen beheer

Vanaf woensdag 23 juni 2021 kunnen inwoners van Eijsden-Margraten voor de dienst-verlening op werk en inkomen terecht bij Sociale zaken Eijsden-Margraten, afgekort SEM. Het team van SEM neemt deze taken officieel per 1 juli over van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland (SZMH).

Eijsden-Margraten

In de afgelopen maanden werkten de gemeente en SZMH voortvarend aan de overdracht. Ruim een week voor de officiële overgang is SEM operationeel. Dan start de gemeente in eigen beheer met de uitvoering van de Participatiewet.

Dicht bij inwoners

De dienstverlening wordt hiermee dichter bij inwoners georganiseerd en blijft gelijk aan die van SZMH. Lokaal en regionaal blijft SEM samenwerken met de gemeenten in Maastricht-Heuvelland, ondernemers, werkgevers en andere partijen.

Kansen bij zelfstandige uitvoering

Het in eigen beheer uitvoeren van de Participatiewet wordt gerealiseerd binnen de door de raad gestelde kaders. Dit biedt kansen voor de gemeente op inhoudelijk en financieel vlak, zo blijkt uit een onderzoek dat de gemeenteraad in mei 2019 liet uitvoeren. Met deze over-name start op termijn de uitvoering van Participatie in samenhang met Jeugdzorg en Wmo. Hier-door ontstaat een integrale dienstverlening voor onze inwoners.

Informatie

Meer informatie over SEM volgt vanaf 23 juni op www.eijsden-margraten.nl/sem.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio