‘Eropuit in Kerkrade’ nieuwe toerismefolder

Kerkrade – Gemeente Kerkrade heeft een nieuwe toeristische folder: ‘Eropuit in Kerkrade’. Deze gratis folder staat boordevol tips voor een leuk dagje uit. Van attracties en bezienswaardigheden als GaiaZOO, Museumplein Limburg, Abdij Rolduc en LeisureDome tot kleine pareltjes als de Botanische Tuin en Schacht Nulland.

Ook eropuit in de natuur

Ook de natuur wordt natuurlijk niet vergeten, zoals de Anstelvallei, het Wormdal en het Stadspark. “De toeristische folder omvat maar liefst 23 uitjes en maakt deel uit van onze stadsmarketingcampagne ‘Beleef Kerkrade’. Het design sluit aan bij onze geheel vernieuwde website, www.beleefkerkrade.nl, die onlangs werd gelanceerd,” aldus wethouder Tim Weijers (Stadsmarketing en Toerisme).

Gratis verkrijgbaar

‘Eropuit in Kerkrade’ is gedrukt in een oplage van 10.000 stuks en wordt verspreid in de regio, onder meer via de Visit Zuid-Limburg Servicepunten. In Kerkrade is de toeristische folder verkrijgbaar bij Boekhandel Deurenberg (Marktstraat 23). De folder besteedt, naast de vele attracties, ook aandacht aan rondleidingen door de stad en wandelen en fietsen in de verrassende Kerkraadse natuur. Alle tips voor een dagje uit in Kerkrade, inclusief shoppen, mogelijkheden voor een hapje en drankje en wandel- en fietsroutes zijn ook te vinden op www.beleefkerkrade.nl.

Echt beleven, het kan weer!

Nu er langzamerhand versoepelingen plaatsvinden van de coronamaatregelen, zijn er – met de richtlijnen van het RIVM als uitgangspunt – weer mogelijkheden voor het maken van een uitstapje. Wel wordt aangeraden om vooraf altijd eerst de website van de attractie of bezoeklocatie te checken. Er kunnen namelijk beperkende maatregelen gelden, openingstijden kunnen afwijken en bij veel attracties is het vooraf online reserveren van een ticket verplicht. Wethouder Weijers: “Waarschijnlijk blijven veel mensen deze zomer in Nederland. Met de folder ‘Eropuit in Kerkrade’ brengen wij inwoners én bezoekers graag op ideeën voor gezellige uitjes in onze stad. Zo kunnen zij Kerkrade écht beleven. Gelukkig kan het nu weer!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img