9.2 C
De Bilt

Geef een jas: tussenstand 74 jassen

Brunssum – Actie Geef een jas heeft in één week tijd 74 winterjassen gedoneerd gekregen door inwoners van Brunssum . De actie is bedoeld om de meest kwetsbare mensen in Brunssum en Limburg een warme winterjas te geven.

Om extra aandacht te vragen voor de actie, die nog tot en met vrijdag 20 november loopt, brachten burgemeester Wilma van der Rijt en wethouder Hugo Janssen een bezoek aan het inzamelpunt in Brunssum. Bij hun bezoek doneerden ze allebei een winterjas, de 73 en 74e in Brunssum.

Geef een jas!

In november organiseren de Provincie Limburg en de Limburgse gemeenten, waaronder Brunssum, de actie ‘Limburg geeft een jas en verwarmt een hart’. De actie roept iedereen op om een (winter)jas te doneren. Immers, veel mensen die op of onder de armoedegrens leven, hebben het zwaar. Juist nu. De winter staat weer voor de deur en door de coronacrisis zitten de dag- en nachtopvang in Limburg overvol.

De jassen worden door de gemeente ingezameld. De Kledingbank Limburg en het Leger des Heils zorgen er vervolgens voor dat ze terecht komen bij mensen die ze goed kunnen gebruiken.

Alle winterjassen zijn welkom, maar vooral ook kinderjassen. De jassen moeten schoon en in goede staat zijn. Het verzoek is om de jassen bij voorkeur in te leveren in een plastic zak.

Inzamelpunt Geef een jas

De jassen kunnen in Brunssum ingeleverd worden bij het wijkbedrijf in Brunssum-Noord. Het wijkbedrijf is gelegen aan de Gasperistraat 3. Jassen kunnen hier worden gedoneerd op maandag t/m donderdag van 08.30 tot 16 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12 uur.

De actie loopt tot en met vrijdag 20 november 2020. Jassen kunnen die dag nog tot 12 uur worden ingeleverd!

Op maandag 9 november bezochten burgemeester Wilma van der Rijt en wethouder Hugo Janssen het inzamelpunt in het wijkbedrijf in Brunssum-Noord. Ze doneerden beiden een winterjas om daarmee aandacht te vragen voor de actie ‘Geef een jas!’.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio