22 C
De Bilt

Gemeente heerlen trapt af met de toekomst tour op zaterdag 30 juni

Heerlen – Gemeente Heerlen geeft het startschot voor de Toekomst Tour Parkstad op zaterdag 30 juni om 10 uur bij kantoor Burgerzaken aan de Geleenstraat 27. Tandem teams afkomstig uit de Parkstadgemeenten stappen ‘op die fiets’ en bezoeken samen per tandem het Maankwartier. Daar krijgen ze uitleg en voorbeelden over hoe slim om te gaan met energie.

Toekomst Tour langs energie-initiatieven in Parkstad

Om alle goede duurzaamheidsinitiatieven die er al zijn onder de aandacht te brengen van de inwoners, bezoekt het peloton van de 8 tandem teams één energieproject per gemeente. De energiemakers vertellen hierover op social mediakanalen zoals Facebook en via lokale media. Zo leren inwoners van elkaar wat er al gebeurt en stimuleren ze elkaar om ook zelf aan de slag te gaan. Tijdens de eerste etappe op 30 juni bezoeken de 8 tandem teams de gemeente Heerlen.

Waar komt de Toekomst Tour vandaan?

De Parkstad-gemeenten (Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal) hebben met PALET (Parkstad Limburg Energie Transitie) de ambitie uitgesproken om in 2040 energieneutraal te zijn. Om dit te bereiken is naast het beperken van energieverbruik ook het opwekken van duurzame energie nodig. Een samenwerking tussen inwoners, overheden, bedrijven en instellingen vormt de basis voor succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio