9.9 C
De Bilt

Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale 21 februari

Na twee ‘corona-edities’ zonder publiek wordt de afsluiting van de Limburgse carnaval, de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale (GGVF), dit jaar weer als vanouds gevierd. Op de Markt in hartje Gulpen en mèt publiek. Zoals de vaste GGVF-gangers gewend zijn start het voorprogramma om 15.30 uur met hierin vooral aandacht voor jonge, nieuwe carnavalstalenten.

Groeëte Gulpener Vastelaoves

Om 15.00 uur gaat dan het drie uur durende hoofdprogramma van start. Dat staat dit jaar niet alleen in het teken van het einde van het Limburgse carnavalsseizoen, maar ook wordt er stil gestaan bij het naderende afscheid Frans Croonenberg. De Gulpense zanger, wiens zege op het LVK van 2002 mede de aanleiding vormde voor de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, heeft immers aangegeven dat zijn carrière als volkszanger eindigt.

Traditioneel carnavalsevenement

Het specifieke karakter van het evenement, met vooral traditionele carnavalsmuziek, wordt in deze editie dan ook nòg meer benadrukt. Daarvoor zorgen diverse Limburgse topartiesten, waaronder La Bamba, Frans Theunisz, Thei & Marij, Gaston Jacobs, Paul & Leo, Beppie, Rempetemp, Sjpringlaevend en Domm & Dööl. Maar uiteraard ontbreken ook de zoon van Frans, Andy Croonenberg en zijn collega Roy Willems niet op het affiche.

Spik & Span

Het traditionele einde van het programma en dus van de Limburgse carnaval, waarbij voorheen Frans Croonenberg steevast een muzikale rol had, wordt dit jaar muzikaal begeleid door Spik & Span, waarbij iedereen weer kan uitkijken naar ‘volgend jaor’. Het hoofdprogramma wordt vanaf 21.00 uur weer compleet uitgezonden via L1 Televisie.

De finale

Het publiek dat zich nog één keer op zijn mooist zal verkleden, heeft ook dit jaar weer gratis toegang tot de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale. Aan de ingang wordt wel gecontroleerd op het meebrengen van eigen drank. De samenwerkende horecaondernemers van Gulpen staan immers samen met de organiserende Stichting Limburg AlAaf weer klaar om iedereen van een natje en droogje te voorzien.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio