6.8 C
De Bilt

Groen licht voor pleegzorg

Simpelveld – Afgelopen week was de Week van de Pleegzorg. In Zuid-Limburg werden alle pleegouders getrakteerd op een tegoedbon om met het gezin te gaan bowlen. Maar natuurlijk is er ook aandacht voor wat Pleegzorg inhoudt.

Wat is Pleegzorg eigenlijk?

Soms zijn er omstandigheden waardoor een kind (tijdelijk) niet kan terugvallen op de eigen liefdevolle en veilige thuisomgeving. Gelukkig zijn er in Nederland veel mensen die iets voor een ander willen betekenen. Zoals pleegouders die tijdelijk of langer een kind van een ander in hun huis en hart opnemen. En dat is hard nodig! Landelijk wachten meer dan 900 kinderen op een passende plek in een pleeggezin. 

Pleegzorg. Foto: gemeente Simpelveld

Wat kunt u doen?

Ontdek hoe de wereld van pleegzorg in elkaar zit. Neem een kijkje op www.openjewereld.nu en lees meer over de verschillende mogelijkheden die zorg van pleegouders te bieden heeft.

Voor ieder kind een passende plek

Wanneer een kind niet thuis kan wonen, is het fijn wanneer het in een pleeggezin kan worden opgevangen. Vaak kan dat in een gezin uit het eigen netwerk van het kind, bijvoorbeeld bij opa en oma of oom en tante. Het kan echter ook bij een gezin uit de buurt of uit het sociale netwerk van het kind. Lukt dat niet? Dan wordt er een beroep gedaan op een pleeggezin uit het bestand van zorgaanbieders voor pleegzorg in Limburg. Helaas zijn er onvoldoende pleegouders. Jammer, want we willen natuurlijk niets liever dan voor ieder kind een passende plek vinden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio