15 C
De Bilt

Heerlen geeft aftrap voor het jaar van ons Erfgoed

In 2025 staat Heerlen in het teken van haar rijke geschiedenis en veelbelovende toekomst. In de stad gonst het van de boeiende verhalen, groot en klein, die gelinkt zijn aan onze geschiedenis. Die zetten we in 2025 extra in de schijnwerpers. Met een scala aan evenementen en activiteiten, gemaakt en bedacht door jong en oud, wordt het jaar van het Erfgoed gevierd.

Heerlen 2025

2025 wordt een bijzonder jaar in Heerlen. Het is een stad met een lange, maar vooral ook rijke geschiedenis. Ons Landsfort bestaat dan 800 jaar én het is vlak na het moment dat 50 jaar geleden de laatste steenkool naar boven werd gehaald in de Oranje Nassaumijn.

Er ontstonden na de mijnsluiting door nieuwe generaties vele subculturen, van punk tot hiphop en later de gabberscene. Dit alles behoort tot de identiteit en het erfgoed van Heerlen.

“Ons erfgoed draagt bij aan onze identiteit. Het is wat én wie wij zijn”, zegt Wethouder Cultuur en Erfgoed Jordy Clemens. “We moeten dat erfgoed laten zien en erover vertellen, daarom zetten we 2025 in het teken van het cultureel erfgoed van onze stad.’’

Wat gaan er gebeuren?

In buurten en wijken, met culturele instellingen, verenigingen en veel enthousiaste inwoners, gezamenlijk wordt een een programma voor alle Heerlenaren gerealiseerd. Van historische tentoonstellingen tot hiphop-events, van intieme buurtverhalen tot culturele festiviteiten.

Voorbereiding in volle gang

De aftrap van het Jaar van het Erfgoed vindt plaats op 4 april om 19.00 uur tijdens een informatiebijeenkomst in het Cultuurhuis.

Iedereen die iets wil organiseren in het kader van het Erfgoed, groot of klein, kan zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via: Heerlen (link gaat via spotler.com)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio