14.5 C
De Bilt

Heerlen doet mee met NK Tegelwippen en moedigt inwoners aan stenen voor groen te verruilen

De gemeente Heerlen doet mee met het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Inwoners worden aangemoedigd om in hoog tempo tegels in hun omgeving te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. En om ze een handje te helpen kunnen ze bij de gemeente een ‘tegeltaxi’ bestellen waarmee de stenen worden afgevoerd.

NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen past in de ambitie van de stad om rigoureus te vergroenen. Het sluit dan ook goed aan bij de buurtvergroeningsplannen voor Eikenderveld, Lindeveld en Mariarade waarvoor dit jaar nog 4,1 miljoen euro wordt geïnvesteerd.

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de ‘Gouden Schep’. De gemeente met de meeste gewipte tegels de ‘Gouden Tegel’.

Koeler op warme dagen

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wethouder Marco Peters van beheer en Onderhoud: “Wanneer we tegels vervangen door groen wordt onze stad koeler op warme dagen. Maar het is ook fijner voor insecten en dieren én natuurlijk veel mooier. We willen van grauw naar groen! Daar wordt iedereen gelukkiger en gezonder van”.

Tegeltaxi

Meedoen met het NK Tegelwippen kan gemakkelijk via Meedoen – NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl)

Om inwoners te helpen met het afvoeren van de tegels, is de gemeentelijke ‘tegeltaxi’ in het leven geroepen. Daarvoor kun je mailen naar tegelwippen@heerlen.nl. Je krijgt dan te horen wanneer het eerstvolgende ophaalmoment is. Op dit mailadres kun je ook terecht met andere vragen over het NK Tegelwippen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio