17.2 C
De Bilt

Het Martin Buber wordt een school met gelijke kansen voor ieder kind

Heeft u het al gehoord? De gemeente Kerkrade zet alles op alles om een nieuwe, kleinschalige school voor mavo, havo en vwo op te richten: Het Martin Buber. Een middelbare school in Kerkrade waar je samen beleeft wat je leert. Woont u in Simpelveld en heeft u kinderen? Dan is Het Martin Buber mogelijk ook dé school voor uw kind.

Het Ministerie van Onderwijs biedt alleen kans om deze school te starten als er voldoende ouderverklaringen binnen zijn. Er zijn er 628 nodig! Alle steun om Het Martin Buber naar Kerkrade te halen, is dan ook welkom.

Het Martin Buber geen gewone school

Het Martin Buber is geen gewone school, maar een school waarbij het kind écht beleeft wat het leert. Een kleinschalige school waar iedereen elkaar kent en waar ieder kind de ruimte krijgt om zijn talenten te ontdekken en zijn potentieel te ontwikkelen. Het Martin Buber biedt een rijke, gevarieerde omgeving waarin kinderen zich kunnen oriënteren op hun toekomst.

Dat gebeurt in het fysieke gebouw, maar ook daarbuiten, met hotspots in de verschillende wijken van de stad, bijvoorbeeld op het gebied van sport, toneel, zorg en welzijn, natuur, techniek of muziek. Kernzaken zijn karakterontwikkeling, burgerschap, kritisch denken, creativiteit en samenwerking. Het Martin Buber stuurt vooral op zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, omdat daarmee het fundament wordt gelegd voor het verdere leven en de toekomst van een kind. Iedereen volgt een eigen leerroute die leidt tot een diploma.

Geef ook uw ouderverklaring af

Heeft u kinderen die op 1 november van dit jaar 10, 11 of 12 jaar oud zijn? Dan kunt u Het Martin Buber steunen door – geheel vrijblijvend – een ouderverklaring af te geven. Niet alleen ouders van kinderen in Kerkrade kunnen de verklaring invullen, ook ouders die wonen in een straal van 15 km hebben de mogelijkheid om hun kind te registreren. Het verplicht ouders tot niets.

Martin Buber
Beeld: gemeente Kerkrade

Het team helpt u graag met het invullen van een ouderverklaring. Stuur hiervoor een e-mail naar info@hetmartinbuber.nl of neem contact op met ons speciale telefoonnummer: 06 – 18736513.

Natuurlijk kunt u ook meteen ruw ouderverklaring afgeven: dat kan heel eenvoudig via het scannen van bijgaande QR-code. Voor het afgeven van deze verklaring heeft u uw eigen DigiD nodig en het BSN-nummer van het kind dat op 1 november 2022 10, 11 of 12 jaar oud is.

Help Het Martin Buber mee om de regio weer meer kleur te geven door een andere en unieke vorm van onderwijs!

Meer info: www.hetmartinbuber.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio