14.7 C
De Bilt

Heuvelland Cinema opent 16 april voor filmvoorstelling ‘Shine’

Heuvelland Cinema opent zondag 16 april voor het romantische waargebeurde Australische drama ‘Shine’. David Helfgott groeit op als wonderkind in een buitenwijk van Adelaide in Zuid Australië. Hij doet als pianist mee aan een  muzikale wedstrijd en weet grandioos te winnen. Hij is zowel bekend door zijn schizo-affectieve stoornis als door zijn fantastisch pianospel.

Geniet in je eigen regio van een kwaliteitsfilm en steun daarmee ook nog eens de goede doelen van Rotary Gulpen-Heuvelland. Vanaf 19.30 uur ben je van harte welkom in het vernieuwde Gulper Hoes zodat er nog voldoende tijd is om een consumptie te bestellen aan de sfeervolle bar, voordat de film om 20.00 uur begint.

Film Shine in Heuvelland Cinema

Het grote muzikaal talent David Helfgott uit Australië heeft piano leren spelen door toedoen van vader Peter, die geobsedeerd is door winnen; mislukking of ongehoorzaamheid tolereert hij niet. David wordt ontdekt door een plaatselijke pianist, die na een conflict met de vader, David toch onder zijn muzikale hoede neemt. Uiteindelijk krijgt hij een studiebeurs aangeboden aan het befaamde Royal College of Music in London. In eerste instantie gaat alles crescendo, maar ten lange lesten gaat ‘t mis en stort David geheel in.

Filmposter Shine
Filmposter Shine – Beeld: Rotary Gulpen-Wittem.jpg

Zuid-Limburgse Goede Doelen

De toegangsprijs voor de film bedraagt € 12,50 en de opbrengst is in zijn geheel bestemd voor de lokale goede doelen die door Rotary Club Gulpen-Heuvelland worden ondersteund. De goede doelen zijn Stichting Wensulance, Buddies NL en Hart- en vaatonderzoek MUMC.

Praktische informatie over Heuvelland Cinema en reserveren

In de directe nabijheid van het Gulper Hoes in de Rosstraat in Gulpen is ruim parkeergelegenheid aanwezig. De entreekaarten voor de film zijn verkrijgbaar via de website. Het is ook mogelijk kaartjes te kopen aan de avondkassa, wel met het risico dat de filmzaal uitverkocht is. Je kunt “Vriend van Heuvelland Cinema” worden voor 80 euro. Voor dat bedrag krijg je 8 toegangskaarten die gedurende één jaar geldig blijven. Dat betekent dus een korting van 20 euro, oftewel 2,50 euro korting per entreekaartje – vergeleken met de toegangsprijs in de losse verkoop. “De Vrienden”- entreekaarten zijn niet persoonsgebonden en zijn vrijelijk te gebruiken. De kaarten zijn eveneens overdraagbaar. Op de website kun je een vriendenlidmaatschap afsluiten. Aanmelden voor “Vriend van Heuvelland Cinema” kan ook via info@heuvellandcinema.nl. Zie voor verdere informatie www.heuvellandcinema.nl.

Rotary Gulpen-Heuvelland

Techniek en organisatie van Heuvelland Cinema zijn in handen van Rotary Club Gulpen-Heuvelland. Rotary Club Gulpen-Heuvelland organiseert onder andere iedere 2de zondagavond van de maand een filmavond voor de goede doelen projecten van de club. Rotary Gulpen-Heuvelland is een serviceclub in de regio met momenteel 30 leden. De leden van de club zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen te verbeteren. Samen met andere clubs realiseren de leden projecten om de uitdagingen van deze tijd aan de pakken. Rotary is een internationale organisatie. In bijna alle landen ter wereld zijn er Rotary clubs. “Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: we helpen actief mee om het verschil te maken en we sluiten vriendschappen voor het leven’ aldus voorzitters Bernadette Franssen en Erik Plum.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio