14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Heuvellandgemeenten organiseren Kiek Oet-bijeenkomsten in samenwerking met PVO Limburg

Binnenkort organiseren de Heuvellandgemeenten in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen Limburg (PVO-L)  bijeenkomsten gericht op de veiligheid en leefbaarheid in buitengebieden. Deze zijn onderdeel van de Veilig Buitengebied-projecten in het Heuvelland.

Ondernemers en inwoners van de buitengebieden in de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul kunnen dan met o.a. de gemeente, politie én elkaar in gesprek gaan over zaken als overlast en criminaliteit in hun omgeving. Soortgelijke bijeenkomsten werden eerder al georganiseerd in onder andere de Parkstadgemeenten.

Bijeenkomsten Heuvellandgemeenten

  • Eijsden-Margraten: maandag 15 mei, Hoeve Cobelli (Noorbeek)
  • Valkenburg a/d Geul: dinsdag 16 mei, locatie nog niet bekend
  • Vaals: woensdag 17 mei, Brasserie Lodge (Vaals)
  • Gulpen-Wittem: woensdag 31 mei, Best Western Hotel Slenaken (Slenaken)
  • Meerssen: donderdag 1 juni, Brasserie Bie De Groeve, Camping ‘t Geuldal (Meerssen)

De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en worden geopend en afgesloten door de plaatselijke burgemeester. Er worden o.a. demonstraties gegeven, zodat deelnemers leren welke signalen duiden op bijvoorbeeld een drugslab in de buurt. Er is verder gelegenheid om met andere bezoekers en experts in gesprek te komen. Tijdens de bijeenkomsten wordt ook de campagne Horen, Zien, Melden! afgetrapt in elke gemeente.

Beeld: gemeente Gulpen-Wittem

Inschrijven kan via www.veiligondernemenlimburg.nl/nieuws/heuvellandgemeenten-pakken-overlast-en-criminaliteit-in-buitengebied-aan. Of scan de QR code bij dit bericht met de camera van uw mobiele telefoon. Elke bijeenkomst is er plaats voor circa 50 gasten.

Ondermijning in buitengebieden

Ondernemers in buitengebieden kunnen bewust of onbewust betrokken raken bij ondermijnende criminaliteit. Vaak worden eigenaars verleid of gedwongen om hun leegstaande loodsen, stallen en schuren te verhuren aan criminelen. Die gebruiken deze locaties voor hennepteelt of de productie van synthetische drugs.

Ogen en oren openhouden

Politie, justitie, gemeenten en andere publieke en private partijen werken nauw samen in de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Door alert te zijn op verdachte situaties en deze te melden, kunnen ook bedrijven en burgers een rol spelen in de bestrijding van overlast en criminaliteit in ‘hun’ buitengebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio