17 C
De Bilt

Kerkrade aan de slag met Rolduckerveld

Kerkrade – De gemeente Kerkrade wil graag een groot deel van de buurt Rolduckerveld een opwaardering geven en klaar maken voor de toekomst. Meer groen, minder stenen en een prettige leefomgeving vormen de uitgangspunten. Hiervoor zoekt de gemeente steun bij de twee woningcorporaties die een grote woningvoorraad in het gebied hebben: HEEMwonen en Wonen Zuid.

 

De komende maanden wordt samen bekeken op welke manier dit tot stand kan worden gebracht. Ook bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden worden uitgenodigd om mee te denken over het verbeteren van de wijk. Samen zal gewerkt worden aan een nieuwe gebiedsvisie die vervolgens verder uitgewerkt wordt in deelplannen. Het gaat om het gebied tussen de Ailbertuslaan en de Dir. Van der Mühlenlaan.

Rolduckerveld

Rolduckerveld is onderdeel van het stadsdeel Kerkrade-Oost en bevindt zich tegen de grens met Duitsland in het oosten. De buurt kent enkele belangrijke voorzieningen, zoals de enige brede school in Kerkrade, een groot aanbod aan seniorenwoningen en in de directe omgeving ligt een prachtig groengebied met veel wandel- en ontspanningsmogelijkheden. De laatste jaren kampt de buurt met een aantal samenhangende vraagstukken die de leefbaarheid onder druk zetten.

Kerkrade

Prioritair gebied

Eerdere plannen van de gemeente Kerkrade, de Stadsregio Parkstad Limburg, woningcorporaties HEEMwonen en Wonen Zuid en de Provincie Limburg geven de urgentie aan om in deze buurt te investeren. Het betreffende noordelijk deel van Rolduckerveld werd jaren geleden al aangewezen als prioritair deelgebied in de Stadsdeelvisie van Kerkrade-Oost I. Onlangs werd de buurt nog aangewezen tot speerpunt in het wijkveiligheidsbeleid voor de komende jaren. Net als in de rest van de regio Parkstad Limburg versterken ook hier de dalende inwoneraantallen de problemen op fysiek, sociaal en economisch gebied en vragen om een gezamenlijke aanpak.

Inbreng bewoners, ondernemers en belanghebbenden

Wethouder Tim Weijers: “De gemeente hecht veel waarde aan het betrekken van bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden uit Rolduckerveld. Dit wordt nadrukkelijk een onderdeel van de plannen. De mensen uit het gebied weten natuurlijk als geen ander wat er beter kan en waar kansen liggen. Om deze reden komt er een leefbaarheidswerkgroep waar de verschillende partijen zitting in hebben. Deze groep start op korte termijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio