13.9 C
De Bilt

Sfeervol Kerstevenement op het Vrijthof

Maastricht – De Maastrichtse ondernemer Yvo Gustings (Trichter B.V), ondersteund door de Vrijthof ondernemers Henri Hochstenbag, Loek Rekko en Jeanine Geurts (Ice*Amsterdam) organiseert een Kerstevenement op het Vrijthof in de maand december.

Kerstevenement

Het plan behelst een Kerstevenement met o.a. een Kerstmarkt met een aanbod van food en non-food (kerst gerelateerd), een aantal horecavoorzieningen, een carrousel, een reuzenrad en een schaatsbaan (incl. Schoolschaatsen.) Het evenement is via een formele aanvraag op het jaarprogramma geplaatst en is via het reguliere vergunningstraject in behandeling genomen.

Het Centrummanagement zorgt voor de sfeerverlichting en een aanvullend cultuurprogramma zodat er alsnog een magische binnenstad ontstaat voor inwoners en bezoekers.

Vrijthof

De gemeente had ondernemers opgeroepen om met een alternatieve invulling te komen, nadat Stichting Winter Events Maastricht (SWEM) had aangegeven dit jaar geen grootschalig kerstevenement te kunnen neerzetten i.v.m. de Corona risico’s. De concessieovereenkomst tussen SWEM en de gemeente Maastricht was inmiddels in goed overleg ontbonden.

Wethouder Aarts: “Ik ben heel blij dat ondernemers toch een sfeervol evenement op het Vrijthof neerzetten zodat inwoners en bezoekers volop kunnen genieten van de gezellige kerstsfeer in een Magisch Maastricht”

.

Yvo Gustings: Ik ben er trots op dat we zo snel met een aantal ondernemers de handen ineen hebben geslagen om alsnog een Kerstevenement te organiseren. We hopen dat veel bezoekers komen genieten van de Magische sfeer op het Vrijthof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio