8.8 C
De Bilt

Kids & Koffie van start in Vaals: Praten over opvoeden in een informele sfeer

Op 5 oktober gaat in Vaals Kids & Koffie van start. Kids & koffie is een laagdrempelige, 2-wekelijkse inloopochtend voor moeders, vaders, opa’s, oma’s en andere mede-opvoeders, die vragen hebben over opgroeien en opvoeden. Die vragen kunnen over jonge kinderen gaan maar ook over pubers. Soms is er een professional aanwezig die een interessant thema belicht. Denk aan slapen, vrienden maken of hoe werkt het puberbrein. Om de woensdag is er tussen 9:30 en 11:30 uur koffie en thee en kan iedereen vrij binnenlopen. Kinderen kunnen mee, want er is van alles aanwezig om te spelen en te knutselen.

Gemeente Vaals organiseert, ondersteunt en faciliteert

In diezelfde periode start ook de cursus Opvoeden met ups & downs. Beide activiteiten voorzien in de behoefte van veel ouders om met opvoedvragen ergens terecht te kunnen en om andere ouders in een ongedwongen sfeer te ontmoeten en ervaringen uit te kunnen wisselen. Met het organiseren van deze activiteiten ondersteunt en faciliteert gemeente Vaals deze behoefte. En investeert daarmee in het bevorderen van de zelfredzaamheid van ouders en andere opvoeders. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Sterke basis belangrijk

Gemeente Vaals zet in haar jeugdbeleid in op het bevorderen van een sterke basis. Op het bevorderen van een omgeving dus waarin kinderen gezond, veilig en kansrijk kunnen opgroeien. Die sterke basis begint bij de ouders, maar kent vele ‘mede-opvoeders’, variërend van familie, buren, leerkrachten, medewerkers kinderopvang, etc. Die zijn allemaal van harte welkom. Gemeente Vaals organiseert deze activiteiten, met een team van professionals, onder de naam WijVaals.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio