11.9 C
De Bilt

Kinderen lopen Staffellauf voor de Rechten van het Kind

Brunssum – Op zondag 23 september 2018 werd voor de 17e keer de jaarlijkse Staffellauf gelopen van Brunssum naar Alsdorf. De Staffellauf is een estafetteloop die gelopen wordt door volwassenen en kinderen uit Brunssum en Alsdorf. Met deze loop vragen de deelnemers aandacht voor de Rechten van het Kind.

Op 20 november 1989 stelden de Verenigde Naties de Rechten van het Kind vast. Het gaat om 18 regels. Sinds 1997 organiseert Alsdorf elk jaar in de maand september een ‘Weltkindertag’, waarop met verschillende activiteiten aandacht wordt gevraagd voor de Rechten van het Kind. De Staffellauf Brunssum-Alsdorf is één van die activiteiten.

30 jaar stedenband

De estafette tussen Brunssum en Alsdorf staat dit jaar tevens in het teken van de viering van 30 jaar Stedenband tussen beide gemeenten.

Het 30-jarig jubileum wordt onder meer gevierd met een sportweekend, van donderdag 11 oktober tot en met zaterdag 13 oktober 2018. Sporters uit beide gemeenten nemen dan deel aan verschillende disciplines, waaronder voetbal, tennis, handbal, bowling en adventure golf, op locaties in Alsdorf en Brunssum.

De stedenband tussen Brunssum en Alsdorf ontstond in 1988 vanuit de wens om, op basis van een gedeeld mijnverleden, te komen tot vriendschappelijke betrekkingen en nauwere banden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio