14.1 C
De Bilt

Paul Haenen uit Heerlen krijgt koninklijke onderscheiding

Heerlen – Heerlenaar Paul (Paul, Maria, Hendrikus) Haenen heeft een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen uit handen van loco-burgemeester Peter van Zutphen. Dit gebeurde zaterdag 31 oktober in Heerlen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Paul Haenen al 60 jaar actief als vrijwilliger

Vanaf 1960 tot heden is Paul Haenen vrijwilliger bij de Harmonie Sint Gerardus te Heksenberg gelegen in Heerlen. Al vanaf 8-jarige leeftijd zet hij zich in voor de vereniging door het klaarzetten en opruimen van de materialen voor de wekelijkse repetitie en de concerten. Ook is hij al jarenlang paukenist bij de harmonie.

Oud papier en tentfeesten

Daarnaast haalde hij enige tijd het oud papier op en fungeert hij sinds 2015 als oud papier coördinator. In 2000 is Paul Haenen de klusjesman van de harmonie geworden. Hij beheert het materiaalhok verricht reparaties en houdt zich bezig met alle voorhanden klusjes. Hij was al eerder als klusjesman voor de vereniging aan de bak gegaan tijdens de tentfeesten in de jaren 1973, 1976, 1978, 1982, 1988 en 1998.

Sporting Heerlen

Vanaf 2012 is Paul Haenen ook vrijwilliger bij de voetbalvereniging Sporting Heerlen. Minimaal twee ochtenden in de week is hij met enkele andere oudgedienden een paar uur in de weer op de accommodatie. De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van kleedlokalen, het uitvoeren van kleine reparaties, het schoonhouden van materiaal en het oppompen van ballen. Daarnaast werkt hij ook regelmatig de belijning bij. 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio