16.1 C
De Bilt

‘Korenaren’ winnend kunstwerk in Beekdaelen

De verkiezing ‘Kunst in de Gemeente 2024’ in Beekdaelen kent niet één maar meerdere en daarmee verrassende winnaars met ‘Korenaren’. Het kunstenaarscollectief, bestaande uit Nosh, John Mevis (Atelier Nosh te Schinnen) Timo Derhaagh (Weldz4U te Doenrade) en Imàn Roelofsen (De Kleine Vos te Thull) maakten het winnend kunstwerk ‘Korenenaren’, dat vanaf september bewonderd kan worden op de wisselsokkel in Grijzegrubben.

Inwoners van Beekdaelen brachten op de ingezonden kunstontwerpen in totaal 1084 stemmen uit, dat leidde tot een top 3 van kunstwerken met de meeste stemmen. Hieruit heeft de vakjury vervolgens de winnaar gekozen. De drie winnaars, die samen een bedrag van 3000 euro tegemoet kunnen zien, reageerden enthousiast: “Wow, te gek! Het nu al geslaagde project krijgt een vervolg. De afgelopen weken hebben we vanuit heel Beekdaelen veel leuke, enthousiaste en mooie reacties gehad op ons kunstwerk. Iedereen die op ons gestemd heeft, willen we dan ook heel erg bedanken!”

Korenaren als verbindende kunst

Daarmee kan het definitieve formaat worden bepaald en het overleg met bewoners van Grijzegrubben, het bewerken van metaal en de glass fusion en het plaatsen beginnen. “Het hele productieproces kunnen alle Beekdaelers (en ook daarbuiten) volgen op het Insta-account: korenaren_beekdaelen.

De ‘Korenaren’ symboliseert de samenwerking in Beekdaelen. De 15 glazen goudgele kernen in het kunstwerk vertegenwoordigen de 15 dorpen waaruit de 5 korenaren bestaan. Zij zijn een onmisbaar onderdeel en zorgen voor de noodzakelijke verbinding binnen het grotere geheel van de gemeente Beekdaelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio