14.9 C
De Bilt

Voorjaarsconcerten van Kunstdagen Wittem beloven Vuur, Pelgrimage en Gouden Tijden

De drie voorjaarsconcerten van Kunstdagen Wittem schenken dit jaar aandacht aan de thema’s bezinning, zingeving en de roerige tijden van 100 jaar geleden. Een vlucht in muziek en vermaak, dansend op de vulkaan, met parallellen voor onze actuele, oorlogszuchtige wereld. Om even bij stil te staan.

De cyclus start met een Camino concert

In het kader van de European Days of the Camino verzorgt Duo Ultreya, een concert met pelgrimsliederen rondom de Camino naar Santiago de Compostella. Al luisterend is het alsof u pelgrimeert over de Camino. Dit unieke concert is een samenwerking tussen de Stichting Kunstdagen Wittem en Klooster Wittem op Zaterdag 13 mei 14:00u

Gevolgd door Die Goldene Zwanziger Première. Sopraan Fenna Ograjensek en pianist Robert Weirauch nemen u mee naar Die Goldene Zwanziger; een periode van ongekende artistieke bloei en vernieuwing. Geniet van o.a. Duitse filmmuziek uit de twintiger jaren (Marlène Dietrich), de eerste schlagers maar ook de uit Amerika overgewaaide Charleston! Zondag 14 mei 14:00u

De voorjaarsserie wordt afgesloten met FEIER / FIRE-Feest en Vuur, Feestend en dansend de afgrond in met het Berlage Saxophone Quartet en Martijn Cornet – bariton Karin Strobos – sopraan Muziek van Gershwin, Cole Porter en Kurt Weill. De Roaring Twenties. Glitter en glamour tegenover onheil dat nadert. Een spreekwoordelijke dans op de vulkaan, ongeveer 100 jaar geleden, die verdacht veel weg heeft van onze tijd. Zaterdag 10 juni 20:15u.

Meer informatie en reserveren: www.kunstdagenwittem.nl

Vooruitblik Kunstdagen september

Het programma voor september is rond. Alvast een paar tips. We starten de muzikale maand met Mike Boddé en zijn nieuwe voorstelling: “Ode aan de Dagdroom”. Verder staan er een culinair- en een tuinconcert geprogrammeerd en natuurlijk de traditionele cultuurhistorische wandeling door onze fraaie regio. Glow verzorgt met romantische, klassieke muziek bij intiem kaarslicht het slotconcert eind september. Het complete programma met alle informatie leest u op de website vanaf 22 mei.

Kloosterbibliotheek

De concerten vinden plaats in de monumentale kloosterbibliotheek in Wittem. De goede akoestiek wordt door veel musici geroemd. Deze kloosterbibliotheek diende eertijds voor de theologie studenten van de Redemptoristen. Na de opheffing van het grootseminarie verloor de bibliotheek deze functie. In 2000 werd de bibliotheek gerenoveerd en werd het een cultuurpodium voor het Heuvelland. Sinds die tijd zijn de Kunstdagen Wittem met groot genoegen gebruiker van deze bijzondere zaal, waar zij in al die jaren honderden concerten hebben georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio