2.8 C
De Bilt

Kunstdagen Wittem in het teken van vreugde en optimisme!

Wittem Van 4 t/m 26 september 2021 vindt de 34ste editie van de Kunstdagen Wittem plaats in de historische kloosterbibliotheek in Wittem. Het festival is in 1987 ontstaan als kleinschalig muziekfestival in Epen en heeft nu al jaren zijn bestaansrecht in het Heuvelland bewezen en duizenden bezoekers een steeds afwisselend, verrassend en vernieuwend programma geboden op het gebied van muziek en kunst. Het thema dit jaar is “Gulpen Galmt (weer)”.

Achterliggende boodschap

Bijzonder aan het programma dit jaar is dat er is gekozen om uitdrukking te geven aan de blijdschap en vrolijkheid van de terugkeer van het festival in september in 2021. De muziekkeuze en de selectie van musici zal dat uitdrukken en de bezoekers sterke gevoelens van vreugde en nieuw optimisme meegeven. In acht concerten in september wordt hieraan uitdrukking gegeven. Twee concerten vinden hun inspiratie in de voor veel musici zware Corona Tijd.

Proeven van Kunst en Muziek tijdens kunstdagen

Zaterdag 18 september, tijdens het culinair concert, kan iedereen genieten van een culinair 4 gangen diner, inclusief wijnarrangement, water en koffie inclusief twee muzikale optredens door René Haustermans.

Verder in het drie weken durende programma, sterren als: Oxana Thijssen (harp), Tango Aliado (kwartet met viool, piano, cello en bandoneon) en Het Amsterdam Wind Quintet (blaasinstrumenten). De kleurrijke volksmuziek van Dark Fire (door Joachim Eijlander) en uitbundige zigeunermuziek en eeuwenoude religieuze werken van Come Out, Caioni! (door Black Pencil). Alle concerten worden als matinee uitgevoerd. En ook dit jaar ontbreekt de traditionele cultuurhistorische wandeling niet in deze editie van de Kunstdagen.

Exposities

Galerie JoLi uit Berg aan de Maas verzorgt ook dit jaar de tentoonstelling van moderne en hedendaagse kunst in de kloosterbibliotheek en de tuin. Er is een afwisseling van realistische en abstracte kunstwerken te zien. Ook charmante werken van Mensen met een Beperking. De exposities zijn te bezoeken van woensdag tot en met zondag. De curator verzorgt tevens rondleidingen (zie voor tijden de website)

Educatie

Voor de basisscholen wordt in samenwerking met Kumulus uit Maastricht een educatief project aangeboden. De kinderen bezoeken een toneelvoorstelling in de Kloosterbibliotheek, nadat ze op school daarover inleidende lessen hebben gehad.

Kunstdagen Wittem kijkt ernaar uit om de hernieuwde vriendschap, het samenzijn en de hernieuwde muziekbeleving weer met u te vieren.

Voor informatie over het volledige programma en het bestellen van tickets: www.kunstdagenwittem.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio