15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Lancering allereerste middeleeuwse wandelroute in Heerlen

Op donderdag 11 april is de gloednieuwe middeleeuwse wandelroute in Heerlen officieel gelanceerd. Deze route neemt u mee langs verhalen uit de middeleeuwse tijd van Heerlen. Wist je bijvoorbeeld dat de Schelmentoren ooit een woontoren was en dat deze in de tijd van de Bokkenrijders dienst deed als gevangenistoren? Ontdek de tijd van de Ridders en Rovers met behulp van een virtuele video of een 360-gradentour en bewonder Middeleeuwse street art. De route is te ontdekken met de brochure ‘Speuren naar Sporen in Landsfort Herle’, een uitvouwbaar drukwerk.

Bijzonderheden op Middeleeuwse route

Aan de route zijn elementen toegevoegd om meer beleving te geven zodat je je beter kunt wanen in de tijd van Ridders en Rovers. Zo kom je twee ridders tegen, vind je via een QRcode een virtuele video over Landsfort Herle en kun je via de 360-gradentour vanaf nu 24 uur per dag binnenkijken in de Pancratiuskerk, zelfs als deze gesloten is. De tour kent aanvullende audiofragmenten waarin je de geschiedenis van de kerk kunt beluisteren.

Sint-Pancratiuskerk
Sint-Pancratiuskerk – Foto: Luc Lodder -Visit Zuid-Limburg

Vijf dominante tijdsperiodes staan centraal in de beleving

De tijd van Ridders en Rovers maakt onderdeel uit van de vijf verhaallijnen die het verhaal van Parkstad vertellen, te weten de Romeinse tijd, de Mijntijd, Transitietijd en de tijd van nu; Nieuw Elan. Stuk voor stuk te bewonderen in de Visit Zuid-Limbug Experience Heerlen-Parkstad, Spoorplein 40 in Heerlen. Je ideale start voor een bezoek aan de regio.

Verkrijgbaarheid route en meer informatie

De brochure ‘Speuren naar sporen in Landsfort Herle’ kun je voor € 1,- verkrijgen bij de Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad in het Maankwartier en in de webshop van Visit Zuid-Limburg via webshop.visitzuidlimburg.nl. Voor meer informatie over de middeleeuwen in Heerlen kijk op: visitzuidlimburg.nl/middeleeuwsheerlen en over heel Zuid-Limburg op visitzuidlimburg.nl/middeleeuwen.

Informatie tijdens de route
Informatie tijdens de route – Foto: Luc Lodder – Visit Zuid-Limburg

Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad

De tijdsperiodes komen overal terug in de twee verdiepingen tellende Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad. Daarnaast worden er hedendaagse activiteiten en bezienswaardigheden vermeld die bij deze verhaallijnen passen. Niet alleen met (levensgrote) kaarten, boeken, gidsen en streekproducten maar ook met de nieuwste snufjes. Spuit er bijvoorbeeld je eigen digitale graffiti, luister er naar podcasts, ontdek de interactieve tafel en reis virtueel door Zuid-Limburg. De cinema op de eerste verdieping – waar onder andere de nieuwste film ‘Parkstad door de tijden heen’ te zien is – maakt het af. Voor meer informatie kijk op visitzuidlimburg.nl/parkstad-experience.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio