5.1 C
De Bilt

Lemke en Vliegen eerste winnaars Spartan Maastricht

Maastricht – De Spartan Race bij de Super Elite is gewonnen door de Duitser Chris Lemke (mannen) en de Belgische Astrid Viegen (vrouwen). Op het heuvelachtige parcours in en rond Maastricht, dat door de hitte extra uitdagend bleek, stond geen maat op beide Spartanen.

Spartan race

Ruim tweeduizend lopers deden mee aan de eerste Spartan Race in Maastricht. Als gebruikelijk waren dat professionele lopers, amateurs en recreanten. De lopers zullen ongetwijfeld terugkeren, zo warm werden ze letterlijk en figuurlijk in de Limburgse hoofdstad ontvangen.

Start en Finish

De organisatie verraste op meerdere vlakken. Zo bevond het festivalterrein met start en finish zich (voor het eerst tijdens een Spartan Race) in het centrum van een stad. Het parcours van het Stadspark naar de Sint-Pietersberg was uitdagend door het hoogteverschil en tegelijkertijd een lust voor het oog. Absoluut hoogtepunt voor lopers en publiek was de ronde door de mergelgroeve van Sint Pieter.

Spartan

De Spartan Super

De Spartan Super is een middellange afstand. Met 13+ kilometer en meer obstakels (25+) test de Super uithoudingsvermogen, wilskracht en lef. Het lopen van de Super is voor Elite (en anderen) dé manier om zich voorbereiden op Europese en wereldkampioenschappen. De top 10 in elke categorie wist zich daarvoor te kwalificeren.

Spartan

Waar de Elite nauwelijks verrast kunnen worden door een parcours, was het voor veel recreanten een zware taak om de finish te halen. ,,Hoewel je loopt om te genieten, is het door omstandigheden toch afzien. Maar de voldoening is enorm als je er eenmaal bent”, zegt de uitgeputte Svetlana Frölich uit Duitsland die zowel actief was in de Sprint- als de Superafstand.

Spartan

Voor Gabrièl Bartels was de race sowieso een bijzonder moment. De loopster die als een van de favorieten van start ging, kwam voor het eerst in de eigen stad in actie. Ze werd uiteindelijk zesde. ,,Heel mooi om dit in mijn geboortestad mee te maken.”

De tweede en derde plaats bij de Elite vrouwen gingen respectievelijk naar Ellen Beumers uit het Nederlands Limburgse Heythuysen en de Belgische Evelyne Wey. Bij de mannen ging de tweede plaats naar Daniel Borsje uit Alblasserdam en de derde plaats naar Patrick Schoenball uit het Duitse Keulen.

Amsterdam

De eerstvolgende Spartan Race in Nederland vindt plaats op 1 september in Amsterdam. Deze race wordt uitgebreid met het onderdeel Beast, een nog zwaardere obstakelrun van meer dan 20 kilometer en tussen de 30 en 35 obstakels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio