5.5 C
De Bilt

Maastricht vernoemd straat naar voormalig burgemeester Baeten

Een nieuwe straat bij de Groene Loper wordt vernoemd naar Fons Baeten, burgemeester van Maastricht tussen 1967 en 1985. Het betreft de verbindingsweg tussen President Rooseveltlaan en Burgemeester Bauduinstraat die de naam ‘Burgemeester Baetencour’ krijgt. Met deze naam wordt aangesloten bij de andere straten in dat gebied, ook wel bekend als de Burgemeestersbuurt.

Baeten een echte Maastrichtenaar

Alfons Marie Ignatius Hubert (Fons) Baeten werd geboren op 10 april 1920 in Maastricht en overleed in zijn geboortestad op 7 januari 1996. In 1967 werd hij burgemeester van de zuidelijkste stad van ons land en zette zich in die functie onder meer in voor de vestiging van de Rijksuniversiteit Limburg (geopend in 1976) en van een internationaal congrescentrum MECC (1988).

Portret van burgemeester Baeten van Maastricht
Portret van burgemeester Baeten – Afbeelding: gemeente Maastricht

Belangrijke gebeurtenissen

Andere belangrijke gebeurtenissen tijdens zijn burgemeesterschap waren: de openstelling van de Kennedybrug (1968), de annexatie van een aantal randgemeenten (1970), de ingebruikname van een nieuwe openbare bibliotheek en gemeentearchief (1977), de opening van een nieuw politiebureau (1978), de Eurotop (1981) en de openstelling van de Noorderbrug (1984).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio