20 C
De Bilt

Kunstdagen Wittem krijgen hulp van Musici Concertgebouworkest

WittemKunstdagen Wittem organiseren op zondag 7 november de een bijzonder najaarsconcert met pianist en componist  Rembrandt Frerichs + Alma Quartet & Dominic Seldis (bas) in de Kloosterbibliotheek te Wittem. De musici spelen een gloednieuw pianoconcert, dat Rembrandt componeerde als hedendaagse tegenhanger van Gershwin’s Rhapsody in blue. Daarnaast speelt het Alma Quartet strijkkwartet passages van Korngold en Schulhoff.

Programma kunstdagen

In dit concertprogramma brengen musici uit de voorhoede van de klassieke én geïmproviseerde muziek een frisse kijk op het klassieke pianoconcert. De luisteraar ervaart een muzikale battle tussen ensemble en piano, een enerverende rituele dans van twee partijen. Er wordt een nieuwe weg ingeslagen door met klassieke musici sámen op het podium het beste uit twee werelden te verenigen en net als Gershwin, Ravel en Debussy in hun tijd, zit Rembrandt als componist,  zelf achter de vleugel. Iets meer daar over: De Staalmeesters van Rembrandt’s beroemde naamgenoot, is de naam van één van de delen van het pianoconcert.

Rembrandt Frerichs

Eerder kreeg Rembrandt al compositieopdrachten van vooraanstaande musici, waaronder Liza Ferschtman en Amsterdam Sinfonietta. Rembrandt: “ik wil het publiek meenemen in mijn ‘Black page / white page’ -aanpak, wat wil zeggen dat de luisteraar bewust is dat de klassieke musici op het podium een daadwerkelijke partij hebben met zwarte bolletjes op het papier, ik daarentegen, heb een complete blanco pagina: ik ga ieder concert opnieuw het gesprek met het orkest aan en geef muzikaal commentaar en een tegengeluid. het is dus ieder concert echt steeds anders wat ik doe”. Kom luisteren hoe bij dit pianoconcert grenzen vervagen, tussen klassiek en nú, oude en nieuwe muziek. Niet voor niets schreef  dagblad Trouw over pianist Rembrandt Frerichs: ‘hij maakt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen’—

Voor het bestellen van tickets: www.kunstdagenwittem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio