13.3 C
De Bilt

Nationale dodenherdenking Heerlen 2018

Heerlen – Op  vrijdag 4 mei wordt in Heerlen de Nationale dodenherdenking gehouden, met als thema ‘geef vrijheid door’. Bij de herdenking zijn dit jaar ook vertegenwoordigers van de stad en regio Aken aanwezig. Inwoners van Heerlen zijn van harte welkom om de herdenking bij te wonen.

Genodigden en belangstellenden zijn vanaf 18.20 uur welkom in de hal van het stadhuis aan het Raadhuisplein 1 in Heerlen. Hier worden ze welkom geheten door Dick Gebuys, voorzitter 4 en 5 mei comité.

Voordrachten

Er worden voordrachten gehouden door Paul Glaser, spreker en auteur van het boek ‘Tante Roosje, de vrouw van de koffer in Auschwitz’ en door de Heerlense middelbare schoolleerlingen Nina Wijzenbeek en Daisy Quadackers, van het Sintermeerten College. Waarnemend burgemeester Emile Roemer houdt een korte toespraak. De bijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door dameskoor Choir of Voices.

Stille tocht

Rond 19.30 uur verlaten de aanwezigen het stadhuis en stellen zich op in een stoet voor de stille tocht naar de Gedachteniskapel aan de Akerstraat. Om 19.58 uur wordt de ‘Last post’ gespeeld door harmonie T.O.G. Welten, aansluitend gevolgd door twee minuten stilte.

Vervolgens wordt het Wilhelmus gespeeld en dragen Amelie Torres van Grinsven, leerling van de Tarcisius school, en Fajah Williams, leerling van de basisschool De Ganzerik, gedichten voor. Tenslotte richt waarnemend burgemeester Emile Roemer het woord tot de aanwezigen. Het programma wordt afgesloten met kransleggingen bij het monument.

Nationale herdenking

Op 4 mei worden tijdens de Nationale Herdenking de slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog tot op heden, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk of tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen dan wel door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio