15.1 C
De Bilt

Nieuwe Experience voor Valkenburg na watersnood

Valkenburg Gistermiddag ‘her’opende de oudste VVV van het land – Visit Zuid-Limburg – het monumentale Spaans Leenhof aan het Theodoor Dorrenplein, dat sinds de watersnood van 2021 niet meer begaanbaar was door het vocht in de mergelstenen waarmee het pand is gebouwd. Reden temeer om het concept te vernieuwen en het geologische thema een belangrijke plaats te geven.

Met museale aantrekkingskracht en moderne technieken die de zintuigen prikkelen waaronder een interactief ‘Geologisch Kabinet’ en een tot leven gebrachte Geuldal landschapsmaquette. Zoek je een complete onder- en bovengrondse beleving? Dompel je dan onder in de nieuwe Visit Zuid-Limburg Experience, een beleving voor jong en oud. Na de ‘experience’ ben je klaar voor een bezoek aan de regio.

Bovengrondse belevingen

Vanaf nu kun je Valkenburg en omgeving in de nieuwe Visit Zuid-Limburg Experience Valkenburg gaan ‘beleven’. Je kunt er meer leren over de historie van Valkenburg in de ‘Wauwelkamer’ waarin belangrijke figuren zoals Pierre Cuijpers en Theodoor Dorren (oprichter VVV) je meenemen en op grote schermen toespreken. Op de begane grond vind je verder een levensgrote plattegrond met ondergrondse visualisaties en verschillende schermen met films over wandelen, wielrennen en evenementen in de directe omgeving. Je kunt hier ook een kennisquiz doen over Valkenburg en Meerssen en meer uitleg krijgen over de historische momenten in de tijdlijn van Zuid-Limburg onder de noemer ‘Bron van Europa’.

Ondergrondse belevingen

Op de vide lonkt de meer museale invulling van de vestiging die in het teken staat van de Zuid-Limburgse bodem en hier op verschillende manieren zichtbaar is gemaakt. In het Geologisch Kabinet is van alles te ontdekken in en op de laatjes van de kast zoals fossielen en de nekwervel van een Mosasaurus. Verschillende thema’s over de bodem van Zuid-Limburg worden hierin aangelicht. Op de landschapsmaquette komt het Geuldal tot leven met bewegend beeld en animaties.  

Ervaar de nieuwe beleving zelf 

Je bent van harte uitgenodigd, om zelf een kijkje te komen nemen. Tot en met 15 maart extra aantrekkelijk vanwege de openingsactie van 10% korting op je aankopen in de winkel zoals streekproducten, toeristische kaarten en gidsen – m.u.v. cadeaubonnen, tickets en andere waardepapieren.  De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 09.00-17.00 uur. Voor meer informatie kijk op visitzuidlimburg.nl/valkenburg-experience

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio