20.8 C
De Bilt

Omgeving Weltervijver in Heerlen opgeknapt

De Weltervijver in Heerlen ligt er weer spic en span bij. In de afgelopen week zijn verschillende voet- en fietspaden opnieuw geasfalteerd.

Wethouder Marco Peters van Beheer en Onderhoud: “De nieuwe bestrating van de paden in combinatie met de uitbundig bloeiende flora maakt de Weltervijver weer tot de parel die het altijd al was. Hierbij houden we specifiek rekening met inwoners die minder goed ter been zijn. Ook zij kunnen nu weer gemakkelijk met rollator of rolstoel gebruik maken van het park. Iedereen moet kunnen genieten van de groene pracht die Heerlen rijk is!”

Aanpak Weltervijver onderdeel van Actieplan Groene Pracht

De aanpak van de omgeving van de Weltervijver is onderdeel van het  Actieplan Groene Pracht. In de gemeente zijn vele schitterende groengebieden die vaak heel dicht tegen onze buurten aanliggen. De gemeente maakt actief werk van het beter begaanbaar, aantrekkelijker en bekender maken van deze gebieden.

Zo zijn eerder dit jaar onder meer het gebied rond de Koumenvijvers in Nieuw-Lotbroek en  het Heidserpark aan de rand van Nieuw-Einde aangepakt. Later dit jaar staan onder meer de Peter Schunckstraat en Hei-Grindelweg gepland. Zo streeft de gemeente ernaar dat iedereen van deze parels kan genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio