2.4 C
De Bilt

Ontwikkellocatie Lindeplein ‘voormalige Brikke Oave’

Op donderdag 22 december 2022 werd de koop- en ontwikkelovereenkomst voor de locatie Lindeplein getekend voor de realisatie van een appartementengebouw op de plek van de oude Brikke Oave. De ondertekening gebeurde door wethouder Jaimy van Dijk van de gemeente Brunssum en Piet Joosten, directeur van RO groep.

In de koop- en ontwikkelovereenkomst leggen beide partijen afspraken vast over de invulling van de locatie van de oude Brikke Oave, namelijk het ontwikkelen van circa 40 koopappartementen, inclusief parkeergarage en een commerciële plint met ruimte voor horeca.

Ontwikkellocatie Lindeplein

Het plan van RO groep dat is ontwikkeld in samenwerking met Architectenzaak, de Belgische aannemer Dethier en bureau Verbeek sluit aan op de ambitie van de gemeente om het centrum verder te versterken. Daarbij spelen ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol. Het Lindeplein heeft in het centrum een ontmoetingsfunctie. Samen met het Vijverpark zal deze locatie ontspanning, evenementen en cultuur in een groene omgeving blijven bieden. Ook voor de nieuwe bewoners.

Met de nieuwe appartementen hoopt de gemeente Brunssum ook doorstromingsmogelijkheden te creëren, waardoor andere woningen in Brunssum beschikbaar komen voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen. Tijdens de verdere planuitwerking zal RO groep in gesprek gaan met omwonenden en betrokken stakeholders om optimalisatie van het plan mogelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio