12.9 C
De Bilt

Open Monumentendag 2018 Voerendaal

Voerendaal – Na het succes van vorig jaar waarin de gemeente de Open Monumentendag na een lange tijd van afwezigheid opnieuw introduceerde, openen op zondag 9 september diverse monumenten in de gemeente Voerendaal vanaf 11.00 uur hun deuren.

Op de lijst van deelnemende monumenten staan zelfs meer deelnemers dan vorig jaar. Het landelijke thema van de Open Monumentendag 2018 is “In Europa”. Verschillende monumenten, kerken, kastelen en hoeves, zijn deze dag (gedeeltelijk) open voor bezichtiging. Er worden onder andere rondleidingen, lezingen en kunstzinnige en muzikale activiteiten verzorgd. Een compleet overzicht van de activiteiten en exacte tijden zijn te vinden op www.openmonumentendag.nl/voerendaal. De monumenten zijn met elkaar verbonden via 2 mooie fietsroutes.

Open Monumentendag

Presentatie programma Wethouder Peter Thomas en het organisatiecomite bestaande uit Hans Vermeer, Yvonne Habets, Theo van der Heijden en Johannes d’Ansembourgh (niet op de foto) presenteerden het eerste programmaboekje bij Hoeve Ten Hoven. Peter Thomas: “De gemeente is trots op de monumentale panden in Voerendaal en stimuleert dan ook dat dit cultureel erfgoed bij een breed publiek onder de aandacht wordt gebracht. De open Monumentendag is daarvoor natuurlijk een mooie gelegenheid.” De programmaboekjes zijn vanaf volgende week verkrijgbaar bij het gemeentehuis, het Kaeshuys/Brasserie de Lekkernij, de Bernardushoeve en Happy Frites (station Ransdaal). Ook zijn de programmaboekjes met de routekaart bij alle deelnemende monumenten te verkrijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio