10.2 C
De Bilt

De provincie Limburg biedt inwoners gratis advies over duurzamer wonen via een zogenoemd energieprestatieadvies (EPA). Zolang er budget is kan elke inwoner van de provincie tot en met 30 september 2022 een EPA aanvragen via de website van de provincie Limburg. Eerder startte ook de gemeente Horst aan de Maas al een isolatie actie.

Huisscan

Het energieprestatieadvies is interessant als men een woning wil laten isoleren door een isolatiebedrijf uit Limburg, maar nog niet precies weet welke isolatiemaatregelen te nemen. Maar ook als men nieuwsgierig is naar de energiezuinigheid van het huis en hoe het wooncomfort kan worden verbetert. Voor het advies maakt een adviseur een scan van het hele huis. Er wordt daarbij onder andere gekeken naar de isolatie van de vloer, muren en het dak.

Gratis advies

Uit de huisscan rolt een rapport met een gratis advies dat inzicht geeft in hoe het energieverbruik kan worden verlaagd, wat de kosten zijn van isolatiemaatregelen en op wat voor termijn dit kan worden terugverdiend. Na een bezoek aan huis zal de adviseur met de bewoner(s) bellen om het rapport van het EPA samen door te lopen. Vervolgens helpt de adviseur bij het kiezen van de beste isolatiemaatregelen.

Wat betekent een nieuwe cv-ketel of nieuw glas bijvoorbeeld voor de woning? En wat doet vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie met de energierekening? Het advies is geheel gratis en vrijblijvend. Huiseigenaren zitten dus nergens aan vast en kunnen besluiten om hun woning al dan niet te laten isoleren.

Contact met de provincie Limburg

Voor vragen over het EPA kan men contact opnemen met de provincie Limburg via (043) 389 99 99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio