5.2 C
De Bilt

Quarantaine Musicale bij Kunstdagen Wittem 2020

De standaard editie van de Kunstdagen Wittem die van 5 september t/m 26 September 2020 zou plaatsvinden heeft een plaatsvervanger gekregen. Quarantaine Musicale bij de Kunstdagen Wittem is een feit! Vier concerten, veertig beschikbare plaatsen en om vier uur (in de middag). Het mini-festival is een initiatief van voorzitter Henk Hollemans om de Kunstdagen niet helemaal stil voorbij te laten gaan.

Motivatie

”Om u niet van een aantal mooie concerten te onthouden…” zo benadrukt Henk. In het kader van de gezondheid van de bezoekers heeft het Algemeen Bestuur van de Kunstdagen besloten de normale, reeds geplande concerten te annuleren. Hiervoor in de plaats komt een kleinschalige, exclusieve en veilige concertreeks in plaats van  het originele festival. Er is een selectie gemaakt van getalenteerde muzikanten en artiesten om bezoekers, die onderhand wel toe zijn aan een uitje en muziek, toch iet moois te bieden.

Programma

Op de zaterdagmiddagen 5, 12, 19 en 26 september zijn er concerten van maximaal 60 minuten. Te beluisteren zijn het programma Dance met Michelle Powels piano en Niek Starmans saxofoon (5 sept). Kasper zoekt Mendelssohn met Kasper Schonewille piano en Eline Hensels cello (12 sept). Theremin in concert met Thorwald Jorgensen (19 sept) en Lincan Ensemble met Giani Lincan cymbaal (26 sept.)

Expositie

Galerie JoLi uit Berg aan de Maas verzorgt in de bibliotheek de tentoonstelling van moderne en hedendaagse kunst. Van de kunstenaar Siemen Dijkstra worden prachtige houtsneden getoond met fraaie impressies van de natuur. Stefan Bleekrode tekent met Oost-Indische inkt fantastische steden in vaak bergachtige landschappen, maar ook abstract werk dat gevoel en fantasie zeker prikkelt. Voor elk wat wils.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio