16.5 C
De Bilt

Rigoureuze vergroening in Lindeveld: gemeente Heerlen en buurtstichting werken nauw samen

Heerlen – In de wijk Lindeveld wordt op dit moment hard gewerkt aan de uitvoering van de rigoureuze vergroening. De aannemer is bezig om op 94 adressen een geveltuin aan te leggen met daarin speciaal voor Heerlen ontwikkelde Koempelgrond.

De aanleg van de geveltuinen in Lindeveld past perfect bij de ambitie van het college om rigoureus te vergroenen in de stad. Daarvoor zijn drie gebieden aangewezen als pilotgebied: Lindeveld, Eikenderveld en Mariarade-Noord.

Welzijn en leefbaarheid

Wethouder Marco Peters van Beheer en Onderhoud: “De kwaliteit van de openbare ruimte vinden we heel belangrijk. Die bepaalt in hoge mate het welbevinden, het welzijn en de leefbaarheid in onze buurten. Dat zorgt ook voor meer verbondenheid. Daarom kiezen wij ervoor om juist in de directe leefomgeving van onze inwoners flink te investeren. Door rigoureus te vergroenen verbeteren we niet alleen de beleving van en verbondenheid met een buurt, maar werken we ook aan meer biodiversiteit”.

Eén ontwerp in Lindeveld

In de wijk Lindeveld was de buurtstichting al een tijd aan de slag met plannen om te vergroenen. Hier en daar hadden bewoners al bloembakken geplaatst. De samenwerking met de gemeente heeft ervoor gezorgd dat er nu één ontwerp ligt voor alle geveltuintjes, gebaseerd op de wensen en voorkeuren van de bewoners. De gemeente zorgt voor de aanleg van de tuintjes en de planten.

Koempelgrond

De tuintjes worden afgebakend met een speciale, stalen rand. Oude grond wordt verwijderd en gevuld met de in Heerlen samengestelde Koempelgrond. Deze is ontwikkeld door de medewerkers van de gemeente. Door hun jarenlange ervaring weten zij precies welke ondergrond, op welke plek in de stad, het beste geschikt is voor de planten die er gaan komen. Dat komt de schoonheid, kwaliteit en duurzaamheid van de perkjes alleen maar ten goede.

Naar verwachting is de aanleg van de tuintjes eind juni klaar. Tijdens een gezamenlijke plantdag wordt dan het groen aangeplant door bewoners en gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio