20 C
De Bilt

Speld van verdienste voor Dieter van Gortel

Sittard-Geleen – Loco-burgemeester Pieter Meekels heeft op donderdag 30 september de Speld van Verdienste van de gemeente Sittard-Geleen uitgereikt aan Dieter van Gortel. De heer Van Gortel krijgt de Speld onder meer vanwege zijn verdiensten voor de Vereniging Bedrijven Sluisweg in Born en zijn jarenlange inzet voor de Geleense damvereniging De Vaste Zet.

Speld van verdienste

Sinds de oprichting van de Vereniging Bedrijven Sluisweg in 2006 was de heer Van Gortel voorzitter van deze vereniging die de belangen van bedrijven op Sluisweg in Born behartigde en er onder meer in slaagde om het Keurmerk Veilig Ondernemen te verwerven. De Vereniging Bedrijven Sluisweg is in 2019 opgegaan in Bedrijven Sittard-Geleen.

Dieter van Gortel

Daarnaast is de heer Van Gortel op vrijwillige basis actief bij de Geleense damvereniging De Vaste Zet, waarvan hij sinds 1997 voorzitter is. Daarnaast heeft hij ook op Limburgse niveau, bij de Provinciale Limburgse Dambond verschillende werkzaamheden verricht (waaronder het voorzitterschap en competitieleider) en is hij toernooicoördinator (voorzitter van de organiserende stichting) van het Internationaal Damtoernooi Brunssum Open. 

De uitreiking vond plaats bij gelegenheid van het afscheid van Van Gortel als directeur van Broekman Logistics in Born, waar hij sinds 1997 werkzaam was. Onder zijn leiding groeide het bedrijf van twintig naar 160 werknemers en is een belangrijke speler geworden op logistiek gebied in Sittard-Geleen. Ook op maatschappelijk gebied draagt Broekman Logistics zijn steentje bij aan de lokale gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio