9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Spoorvernieuwing Heerlen dit weekend

Heerlen – In Heerlen en omgeving vernieuwen we op zaterdag 19 en zondag 20 september delen van het spoor, zoals spoorstaven en wissels. Dat doen we om te zorgen dat treinen comfortabel en veilig van het spoor gebruik kunnen blijven maken. Als gevolg van de werkzaamheden rijden er tijdens dat weekend geen of minder treinen en zetten de vervoerders snel- en stopbussen in voor reizigers.

Slijtage

Dagelijks rijden er honderden treinen over het spoor. Door de belasting slijten spoorstaven, dwarsliggers en stenen. We vernieuwen daarom delen van het spoor gemiddeld eens in de twintig tot dertig jaar. Dat doen we bij voorkeur in periodes waarin er minder reizigers gebruik maken van het spoor, zoals in de weekenden of in vakantieperiodes. Omdat we 24 uur per dag doorwerken ondervinden omwonenden mogelijk hinder. Zij worden vooraf per brief over de werkzaamheden geïnformeerd.

Gevolgen treinverkeer Heerlen

Op zaterdag 19 en zondag 20 september werkt aannemer VolkerRail non-stop door. Er is dan van en naar Heerlen geen of minder treinverkeer mogelijk. NS en Arriva zetten snel- en stopbussen in. We adviseren reizigers altijd vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor het beste advies.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio