11.9 C
De Bilt

Spoorvernieuwing Sittard – Maastricht

Maastricht – Tussen Sittard en Maastricht worden vanaf woensdag 12 tot en met zondag 16 augustus delen van het spoor vernieuwd. Dat doen we om te zorgen dat treinen comfortabel en veilig van het spoor gebruik kunnen maken. Als gevolg van de werkzaamheden rijden er geen of minder treinen en zetten de vervoerders snel- en stopbussen in.

Slijtage

Over het spoor rijden dagelijks heel veel treinen. Dit zorgt voor slijtage van de spoorstaven, dwarsliggers en de stenen onder het spoor. Daarom vernieuwen we sporen gemiddeld eens in de twintig tot dertig jaar. Dat doen we bij voorkeur in periodes waarin er minder reizigers zijn, zoals in de weekenden of in de zomervakantie. Omdat we 24 uur per dag doorwerken kunnen omwonenden mogelijk hinder ondervinden. Zij zijn hierover per brief geïnformeerd.

Gevolgen treinverkeer Sittard-Maastricht

Van woensdag 12 tot en met zondag 16 augustus werkt aannemer VolkerRail nonstop door. Er is dan tussen Sittard en Maastricht geen treinverkeer mogelijk. NS en Arriva zetten snel- en stopbussen in. We adviseren reizigers altijd vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor het beste advies.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio