8.8 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Start met Duurzame Ontwikkelingsdoelen in Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan den Geul – Het Platform Wereldburgerschap heeft gisteren de aftrap gegeven voor de campagne Sustainable Development Goals (SDG, Duurzame Ontwikkelingsdoelen) in Valkenburg aan de Geul. Dit gebeurde op basisschool Berg. Wethouder Remy Meijers verving het oude Milleniumbord met een nieuw bord dat verwijst naar de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Wethouder Remy Meijers: “Deze doelen gaan door waar de millenniumdoelen ophouden en zijn ‘veel ambitieuzer’. Om te voorkomen dat armoede, honger en milieuvervuiling nog meer toenemen, hebben we een nieuwe benadering nodig. Die is er. Er daar kunnen we in Valkenburg aan de Geul zeker een steentje aan bijdragen”.

Wereldwijde aanpak duurzame ontwikkeling

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn door de Verenigde Naties vastgesteld als mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en vervangen de Millenniumdoelstellingen, die in 2000 werden opgesteld. Ze gaan niet alleen over ontwikkeling, maar ook over duurzaamheid. De nieuwe ontwikkelingsagenda geldt voor alle landen en hebben aandacht voor mensenrechten, economische groei, vrede en veiligheid, en klimaat.

ontwikkelingsdoelen

Activiteiten in Valkenburg aan de Geul

Het platform Wereldburgerschap organiseert diverse activiteiten om in Valkenburg aan de Geul bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe monument van de Vrede in het centrum van Valkenburg, dat op 21 september wordt onthuld. Dan is de Week van de Vrede en wordt de gedichtenbundel ‘In Vredesnaam’ uitgegeven. Op 15 september is de internationale World Clean Up Day en wordt in Valkenburg aan de Geul een opruimaktie voor zwerfafval georganiseerd.

ontwikkelingsdoelen

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio