1.6 C
De Bilt

Buitententoonstelling ‘Alledaagse Mensen’ in Valkenburg a/d Geul

Van 2 maart t/m 18 juni is de unieke kunsttentoonstelling genaamd ‘Alledaagse Mensen’ te gast in de historische straten van Valkenburg aan de Geul. Meer dan veertig levensgrote betonnen beelden(groepen) – gecreëerd door de gerenommeerde Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner – staan dan op 19 locaties in het stadscentrum van Valkenburg. Ze vormen een toegankelijke brug tussen kunst en het alledaagse leven.

De ‘Alltagsmenschen’ zoals de beelden ook wel genoemd worden, stralen warmte, humor en herkenning uit. Geplaatst in alledaagse situaties, brengen ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers. Wandel door de straten van Valkenburg en ontdek de diverse fotogenieke scènes die her en der te vinden zijn. Van een groepje vrienden dat gezellig tafelt tot een paar dat innig danst, elk beeld vertelt een verhaal en nodigt uit tot interactie. De tentoonstelling ‘Alledaagse Mensen’ is een initiatief van BIZ Valkenburg (Bedrijven Investerings Zone).

Valkenburg aan de Geul en de alledaagse mensen

Deze tijdelijke tentoonstelling in het voorjaar van 2024 biedt een bijzondere gelegenheid om kunst op een toegankelijke manier te ervaren, midden in het dagelijks leven. De ‘alledaagse mensen’ brengen niet alleen de straten tot leven, maar verrijken ook de historische sfeer van Valkenburg. De tentoongestelde sculpturen geven vorm aan het stadsbeeld en nodigen uit om vanuit nieuwe perspectieven naar de stad te kijken. Ze creëren een dialoog tussen toeschouwer en kunst.

Folder
Folder – Beeld: Visit Zuid-Limburg

Meer informatie

De uitgebreide tentoonstelling is te ontdekken via een route door de oude binnenstad van Valkenburg die uitnodigt tot een wandeling. De brochure met de locaties van de sculpturen is verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Experience Valkenburg, Theodoor Dorrenplein 5. Daar is tevens een flyer verkrijgbaar met een speurtocht voor kinderen. Een rondleiding met een gids behoort ook tot de mogelijkheden. Kijk ook op visitzuidlimburg.nl/alledaagsemensen

Over de Kunstenaars

Christel en Laura Lechner, de Duitse kunstenaars achter de ‘Alledaagse Mensen’, hebben met hun kunstinstallaties wereldwijd bewondering geoogst. Hun creaties weerspiegelen de eenvoudige schoonheid van het dagelijks leven en nodigen uit tot een diepere waardering voor die momenten die vaak over het hoofd worden gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio