10.2 C
De Bilt

Vernielingen kosten gemeente Simpelveld duizenden euro’s per jaar

Vorig week vrijdag is de picknickplaats bij de Bocholtzerweg in Simpelveld in brand gestoken. Ook zijn in de afgelopen weken bij vernielingen maar liefst 7 vuilnisbakken en een aantal afvalbakken, bestemd voor hondenpoep, door vuurwerk kapot gemaakt. We kunnen stellen dat er toenemende overlast is door dit soort vernielingen.

Deze vernielingen kosten de gemeente, en dus ook de inwoners, veel geld. De schades worden door de gemeente hersteld voor het behoud van een veilige en comfortabele omgeving. De herstelkosten voor een picknickbank bedragen circa € 2.400,00, voor een vuilnisbak € 550,00 en voor een hondenpoepbak € 350,00. Deze kosten komen uiteindelijk terecht op het bordje van de inwoners, het herstel wordt immers bekostigd vanuit maatschappelijk geld.

Waarnemend Burgemeester Dion Schneider

“Door de kosten van de vernielingen inzichtelijk te maken, hopen we de betrokkenheid van onze inwoners bij het vandalismeprobleem te vergroten. Daarom doe ik een beroep op u als inwoner van onze gemeente om alert te zijn en verdachte zaken te melden. U kunt er van uit gaan dat uw meldingen serieus zullen worden behandeld, ook wanneer u hiervan niet gelijk het resultaat kunt waarnemen. Wij willen graag de dader(s) vinden die de schade in onze openbare ruimte veroorzaken, zodat we de kosten op hen kunnen verhalen.

De gemeente doet bij schade en vandalisme immers altijd aangifte bij de politie. Degene die de schade veroorzaakt is strafbaar en krijgt een boete. Ook moet deze persoon de schade vergoeden. Helpt u ons aan informatie over de dader(s)? Zo kunnen we de vernielingen tegengaan en zorgen we samen voor een veilige en comfortabele leefomgeving. Tenslotte wil ik ook de dader(s) van deze vernielingen vragen te stoppen met dit soort zinloos geweld.

Dit gedrag is echt onacceptabel en tolereren we dan ook niet. Ga respectvol om met onze bezittingen, wees zuinig hierop. Deze vernielingen kosten de gemeente en onze inwoners veel geld. Geld dat we beter voor andere belangrijke zaken in onze gemeente kunnen gebruiken”

Helpt u ons?

Wij als gemeente willen deze vernielingen natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Wanneer het toch gebeurt, willen we graag informatie over de dader(s). Bent u getuige van vernielingen? Dan vragen wij u om dit rechtstreeks te melden bij de politie (0900-8844). Anoniem een melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio