7.5 C
De Bilt

Vidar start met het uitbetalen van de € 800 energietoeslag 2023 voor gemeente Stein

De kosten voor gas zijn nog steeds hoog. Daarom krijgen inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm ook dit jaar energietoeslag. De uitbetaling van € 800 per huishouden vindt vóór het einde van 2023 plaats. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 7 november besloten. Vidar voert deze regeling uit voor huishoudens uit de gemeenten Stein, Sittard-Geleen en Beek.

Om huishoudens in de wintermaanden al te ondersteunen, heeft het college besloten om in maart 2023 een voorschot van € 500 energietoeslag uit te keren. Het uitbetalen van de overige € 800 heeft enige tijd op zich laten wachten, doordat de landelijke wet en het lokale beleid nog moesten worden vastgesteld.

Bij Vidar bekende huishoudens ontvangen energietoeslag automatisch

Huishoudens in de gemeenten Stein, Sittard-Geleen en Beek, die een uitkering krijgen vanuit Vidar ontvangen uiterlijk 22 november 2023 de energietoeslag 2023. Ook overige huishoudens die in 2022 energietoeslag ontvingen van Vidar en daar nog steeds recht op hebben, krijgen de energietoeslag automatisch uitbetaald vóór het einde van 2023.

Aanvragen energietoeslag kan vanaf 1 januari 2023

Huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, die eerder geen energietoeslag ontvingen, kunnen de energietoeslag vanaf 1 januari 2024 tot 1 juni 2024 aanvragen. Dit kan via www.vidar.nl/energietoeslag 

Andere hulp bij hoge energiekosten

Huishoudens die geen recht hebben op de energietoeslag, maar wel graag hulp willen bij hoge energiekosten, kunnen terecht op www.vidar.nl/hulp-bij-hoge-energiekosten. Daar vinden zij informatie over financiële regelingen, tips over energie besparen en wat de gemeente voor hen kan betekenen.

Energie besparen blijft prioriteit

Naast de energietoeslag blijven de gemeenten ook inzetten op het besparen van energie. Zo kunnen huishoudens zich nog tot en met 31 december 2023 aanmelden voor de energiebespaaractie waarbij ze gratis advies krijgen van een energiecoach en mogelijk een gratis witgoedapparaat. Aanvragen kan via: www.gemeentestein.nl/energiebespaaractie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio