7.7 C
De Bilt

Vliegtuig voert meetvluchten uit op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

Van 12 tot 16 september, gaan vanaf NAVO vliegbasis Geilenkirchen vliegtuigen speciale vluchten uitgevoeren om de precisie naderingsradar van de verkeersleiding te kalibreren. Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Learjet 35 straalvliegtuig. Bij het kalibreren kan het voorkomen dat deze op lagere hoogte vliegt om de metingen uit te voeren.

Meetvliegtuig

Het meetvliegtuig calibreert de zogenoemde Precision Approach Radar door via de verschillende aanvliegroutes en op verschillende hoogtes de vliegbasis meerdere malen te benaderen. Deze vluchtdate wordt vergeleken met de gegevens vanaf de grond waarbij een theodoliet geplaatst is op het landingspunt op de landingsbaan.

De Hero
De Hero – Foto: GFD GmbH

Vliegvelden moeten verplicht systemen kalibreren

Vliegvelden zijn verplicht om haar verschillende verkeersleidingsystemen op voorgeschreven interval te kalibreren zodat ze voldoen aan internationale standaarden. Deze specifieke kalibratievluchten om de correctheid van de radar te garanderen vinden op regelmatige basis plaats om de nauwkeurigheid van de systemen te ijken. 

De exacte vluchttijden zijn afhankelijk van het weer en vliegverkeer op de vliegbasis maar zullen tussen 08:00 uur en 22:00 uur plaatsvinden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio