11.5 C
De Bilt

Voordeelacties Brunssumse ondernemers dankzij afstudeeropdracht

Enkele tientallen ondernemers in Brunssum hebben de handen ineen geslagen in een gezamenlijke voordeelactie. Ze zetten een idee in dat is ontwikkeld als afstudeeropdracht, door een 21-jarige stagiaire bij de gemeente Brunssum. De voordeelactie is deze week van start gegaan. “Ik vind het geweldig om dit voor mijn eigen stad en doelgroep te kunnen doen”, zegt Summer Kirpenstein, geboren en getogen Brunssumse. Ze is derdejaars student marketing en communicatie aan het Vista College in Heerlen en liep het afgelopen half jaar stage bij de gemeente Brunssum.

Voordeelacties met Voucherset

Gedurende haar stage bedacht en ontwikkelde ze het idee van een voucherset, speciaal voor alle Brunssumse inwoners van 18 tot en met 30 jaar. De set bestaat uit drie vouchers, in te leveren bij lokale ondernemers naar keuze. Deze ondernemers verrassen deze inwoners vervolgens met eigen voordeelacties. Inmiddels hebben zich al 21 ondernemers bij de actie aangesloten. Eten, drinken. Sporten. Verzorging. Kleding. En meer!

Binding voor grote groep jong volwassenen

Waarom alleen voor 18 tot 30 jaar? Summer: “Deze leeftijdsgroep is ondervertegenwoordigd in de bevolkingsopbouw van Brunssum. De marketingopdracht die ik had, was: bedenk een strategie om deze doelgroep Brunssum te laten beleven komende zomer. Laat ze kennismaken met wat Brunssum te bieden heeft, zeg maar: de onontdekte verrassingen. Daarmee hopen we, samen met de ondernemers, te investeren in een betere binding, hopelijk ook op de lange termijn”.

Summer is trots op het resultaat. Ze bedacht het idee en ontwikkelde het campagnemateriaal, samen met ontwerpers en drukkers. Vervolgens bezocht ze ondernemers om ze over te halen mee te doen aan de actie. Het was hard werken, zegt ze, kort vóór het eind van haar stage. “Hard werken en spannend. Maar ook heel leuk, vooral omdat iedereen zo enthousiast reageerde en meedeed”.

Kijk op Ons Brunssum

De Ons #Brunssumsmomentje vouchers zijn vanaf deze week verkrijgbaar, en inwisselbaar, bij alle deelnemende ondernemers. Kijk voor een overzicht op www.onsbrunssum.nl/brunssumsmomentje. Daar vind je ook een overzicht van de verschillende voordeelacties.

Ben je ondernemer in Brunssum en wil je je aansluiten bij de actie? Stuur een mail naar onsbrunssum@brunssum.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio