15.1 C
De Bilt

Afscheid wethouder Van der Broek

Breekdaelen – De laatste collegevergadering, vandaag 31 augustus, was voor Roy van der Broek tevens zijn laatste officiële inzet als wethouder van Beekdaelen. In oktober neemt hij, na acht jaar wethouderschap, tijdens een receptie afscheid van de gemeente Beekdaelen. Op 1 september aanstaande start Van der Broek in zijn nieuwe functie als directeur van reinigingsdienst RD Maasland in Midden-Limburg.

Afscheid Roy van den Broek

Van der Broek trad in 2013 aan als wethouder voor de voormalige gemeente Schinnen en werd in 2019 benoemd als wethouder van Beekdaelen. Volgens burgemeester Geurts was en is Van der Broek een stabiele en verbindende factor voor Beekdaelen. “Van der Broek is een echte verbinder en heeft zich altijd met een 360 graden blik op Beekdaelen en de omgeving gericht. Dat zagen we niet alleen terug in de relatie met de omliggende gemeentes en de regio zoals het Middengebied en de Westelijke Mijnstreek, maar ook in zijn focus op de euregionale samenwerking.”

uc?id=1uifSD6smL1pHMYCOduPnvLJSbE zS9Tk
roy_van_der_Broek. Foto: Gemeente Beekdaelen.nl

Nieuwe uitdaging

Van der Broek over zijn overstap: “Na meer dan acht jaar wethouderschap, vier burgemeesters en als lid van drie colleges, is voor mij de tijd rijp om een overstap te maken. Ik ben nu bijna 50 jaar, heb nog volop ambities en ontwikkel me graag verder. Ik kijk met trots terug op al datgene waar ik als wethouder in Schinnen en later in Beekdaelen aan heb mogen bijdragen.

Ik denk dan aan grote projecten, zoals de gebiedsinrichting Thull, het gezondheidscentrum/gemeenschapshuis-Peil 5 in Schinnen, de Route Clemensdomein, de paardenroute in Nuth, de Beekdaelenroute en de Leisure Lane en de renovatie van de kerk en kerkmuur in Schinn Prachtige projecten waaraan ik samen met de verschillende colleges en medewerkers heb mogen werken.

Projecten die ook mede dankzij de samenwerking en bijdragen van vele partijen tot stand zijn gekomen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de Provincie, het Bisdom Roermond, IBA Parkstad, Natuurmonumenten en het Waterschap.“

Van der Broek neemt afscheid als wethouder, maar niet van Beekdaelen. Hij blijft verbonden aan het CDA en blijft zich in Beekdaelen inzetten voor verschillende maatschappelijke organisaties. “Natuurlijk neem ik met een beetje weemoed afscheid als bestuurder van ‘mijn’ Beekdaelen. Ik heb er echter het volste vertrouwen in dat mijn collega-bestuurders in het college en de raad, samen met de gemeentelijke organisatie datgene wat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd prima voortzetten en verdere ambities verwezenlijken.


Ik dank de burgemeester(s), mijn collega-wethouders en het ambtelijke apparaat voor hun vertrouwen en de prettige samenwerking, in de mooiste en grootste plattelandsgemeente van Zuid-Limburg. Ook bedank ik graag de collega-bestuurders in ons mooie (Zuid) Limburg voor de samenwerking in al die jaren. Een groot woord van dank tot slot, wil ik op deze plaats ook richten aan de inwoners en ondernemers en alle maatschappelijk partners van de voormalige gemeente Schinnen en nu Beekdaelen. Want zij zijn het die uiteindelijk onze gemeente maken en zorgen voor de verbinding en de fysieke leefbaarheid.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio