15.8 C
De Bilt

Worldfestival Parade Brunssum komt met nieuwe editie in 2022

Brunssum – Nadat Worldfestival Parade Brunssum in 2020 en 2021 niet kon doorgaan vanwege het coronavirus, kan het bestuur eindelijk goed nieuws melden: in 2022 komt er wél een Parade! Komend jaar zet de organisatie een nieuwe editie op touw, die plaatsvindt van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli in Vijverpark Brunssum. Het thema wordt Re:discover the Dance.

Ook deze Parade staat garant voor internationale dansvoorstellingen in het Openluchttheater, een kleurrijke optocht, feestelijke verbroederingsavonden, dansworkshops, foodtrucks en verrassende gastoptredens. Paradevoorzitter Ron Kamerman: “We zijn blij dat we onze bezoekers na zes jaar eindelijk weer kunnen laten genieten van wereldse dansen. Vandaar het thema ‘Re:discover the Dance’.

In verband met reisbeperkingen blijft het echter onzeker of we groepen uit de andere werelddelen kunnen krijgen. Dat proberen we natuurlijk wel. Maar we verwachten dat de meeste groepen uit Europa komen. Of in Europa wonen, maar hun oorsprong in bijvoorbeeld Azië of Afrika hebben. We werken voor deze editie nauw samen met het festival Op Roakeldais in Warffum, dat in de week ervoor plaatsvindt. Door (deels) dezelfde groepen te boeken, zijn we ook minder afhankelijk van bijvoorbeeld quarantaineperiodes.”

Elke twee jaar een Parade

De organisatie streeft ernaar om zo’n tien tot twaalf groepen vast te leggen voor de Parade. Mede daarom zal het festival vier dagen duren in plaats van zes. Daar is ook nog een andere reden voor, aldus Ron Kamerman. “We willen naar een tweejaarlijkse cyclus toe. Dus niet meer één Parade per vier jaar, maar elke twee jaar een festival. Dat wordt dan afwisselend een ‘korte’ en een reguliere Parade. Zo houden we meer contact met het publiek, maar ook met sponsoren en subsidiënten. En met de vele vrijwilligers. Daardoor hopen we uiteindelijk meer continuïteit in de organisatie te kunnen brengen. De gemeente Brunssum steunt deze plannen en zegt toe ook haar medewerking te verlenen aan de tweejaarlijkse cyclus.

Over Worldfestival Parade Brunssum

Worldfestival Parade Brunssum is een folklorefestival, dat in 2022 plaatsvindt van 30 juni tot en met 3 juli. Tijdens het festival treden folkloregroepen uit de hele wereld op. In combinatie met nevenactiviteiten in het Vijverpark, staat dit garant voor een festival van wereldformaat. De organisatie van de Parade ligt grotendeels in handen van vrijwilligers, die worden aangestuurd door acht bestuursleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio