16.2 C
De Bilt

ZomerPodium Meerssen brengt leven terug op Markt

Juni jl. stond de Markt te Meerssen in het teken van de eerste concerten van het ZomerPodium. Artiesten van diverse genres betraden het podium tegen de achtergrond van de Basiliek in Meerssen, met een uitbundig applaus als resultaat. Wethouder Louk Bongarts geeft aan redelijk tevreden te zijn over het behaalde resultaat.

‘De Markt is er weer voor de inwoners van gemeente Meerssen. Voor de verenigingen en de artiesten maar uiteraard ook voor de uitbaters van de horeca op de Markt. Je kunt je nauwelijks meer voorstellen dat hier een aantal jaren geleden alleen maar auto’s geparkeerd stonden. De Markt is weer voor iedereen! Tot nu toe heeft het weer nog niet helemaal meegespeeld. De ene keer was het té warm en afgelopen week was er code oranje waardoor de bezoekersaantallen wat tegenvielen. Met meer mensen die al een keertje zijn geweest, stijgt de naamsbekendheid van het evenement en zullen er ook meer mensen komen.’

ZomerPodium toegankelijk en sfeervol

Ook Frank Maenen, organisator van het ZomerPodium is tevreden als hij kijkt naar het podium met  opblaasbaar dak en de overige aankleding. ‘De markt straalt toegankelijkheid en sfeer uit, precies datgene dat we wilden bereiken met het ZomerPodium. Ook zien we dat er steeds meer mensen van buitenaf naar de Markt trekken, al mag dit natuurlijk altijd nog groeien. Hiervoor moeten we ons de tijd gunnen en zal de naamsbekendheid moeten groeien.’

Nog meer in komende maanden

De komende zomermaanden zal het ZomerPodium nog een aantal verenigingen en artiesten presenteren zoals komende zondag (16 jul) Harmonie St. Caecilia Geulle met Ivo van der Bijl met aansluitend een Orgelconcert met Marco Bakker in de Basiliek. Op zondag 23 juli is er een optreden van het Meerssens Mannenkoor. Verder staan Daphne Ramakers met Pascal Pittie, Remco van de Weerdt en Père et Fils nog op het programma.

Een brede variatie aan optredens waarmee het grote publiek geraakt en geënthousiasmeerd zal worden om niet stil te blijven zitten. ‘Het was erg mooi om te zien dat mensen niet enkel aan het klappen waren, maar ook gingen dansen, echt een fantastisch beeld was dat’ zegt Maenen. Voor meer informatie over het programma zie ToerismeMeerssen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio