14.6 C
De Bilt

1006 boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

Vlissingen – Dit najaar organiseerde de ZMf voor de derde jaar op rij een uitdeelactie 1006 gratis inheemse boompjes, in samenwerking met o.a. alle 13 Zeeuwse gemeenten. Ook in Vlissingen was de uitdeelactie een succes. In december is het tijd om de jonge boompjes te gaan planten.

Daarom kunnen inwoners die boompjes hebben besteld, deze zaterdag 9 december a.s. afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan in Vlissingen. Zij hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen. Wethouder Coen Bertijn helpt mee bij het overhandigen van de eerste boompjes rond 11.00 uur ’s morgens.

1006 gratis boompjes

Wethouder Coen Bertijn: “Als gemeente werken we samen met onze partners aan het vergroenen van de openbare ruimte. Dit doen we onder meer door, bij nieuwe ruimtelijke projecten en bij herinrichting van straten en buurten, extra aandacht te geven aan bomen en ander openbaar groen. Bomen en ander groen zijn niet alleen mooi, maar ze zorgen ook voor verkoeling in de zomer, houden regenwater vast en zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Om die reden is het belangrijk dat ook inwoners zelf hun tuin zoveel mogelijk vergroenen. Dus tegels eruit en boompjes, struiken en ander groen ervoor terug! Zaterdag delen we 1006 boompjes uit hier in Vlissingen, dus dat is al een hele mooie stap!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio